Както вече стана ясно, УЕФА създаде нов европейски клубен турнир,

...
Както вече стана ясно, УЕФА създаде нов европейски клубен турнир,
Коментари Харесай

УЕФА отдалечава Тотнъм и Рома от България

Както към този момент стана ясно, УЕФА сътвори нов европейски клубен шампионат, който започва от сезон 2021-2022.

От европейската футболна централа оповестиха, че новият план е ориентиран към по-малките тимове, които да вземат участие допълнително европейски мачове. До този миг в групите на ШЛ и ЛЕ играеха 80 клуба, а в този момент те ще бъдат увеличени до 96 - 32 в ШЛ, 32 в ЛЕ и 32 в КЕ.

Дали обаче новият шампионат е реалност поради дребните клубове? При по-внимателно вглеждане излиза наяве, че той е от най-голяма изгода за четирите страни с най-силни шампионати - Испания, Англия, Германия и Италия.

Тези четири страни към този момент ще имат по 6 представителя, които непосредствено ще се класират за групите на ШЛ и ЛЕ. Първите четири от тях ще играят в Шампионска лига, а носителите на купите и петият в класирането отиват в групите на Лига Европа.

Само на шестия ще му се наложи да изиграе един квалификационен кръг в новия шампионат “Конфърънс Лийг” преди да се озове в групите на конкуренцията.

Привилегиите на страните с по-силни шампионати ще са за сметка на тези от 16-о място надолу, където попада и България.

Вече стана ясно, че нововъведенията на УЕФА ще са от известна изгода за родния първенец, само че не и за останалите три участника. Те към този момент няма да играят в квалификациите на ЛЕ, а в тези на “Конфърънс Лийг”. Това значи, че даже да се класират за групите на този шампионат, ще е същинско знамение, в случай че в тях се изправят против отбори като Рома и Тотнъм. Нашите клубове ще имат по-голям късмет да печелят мачове, само че против много по-скромни тимове, което от своя страна ще докара и до по-малко финансови доходи.

Шанс за групите на ШЛ и ЛЕ, където ще са и огромните пари, към този момент ще има само българският първенец, само че и на него ще му е много по-трудно да се класира за там, защото броя на клубовете се редуцира от 80 на 64.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР