Както вече стана ясно, българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел

...
Както вече стана ясно, българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Мария Габриел вдигна летвата много високо

Както към този момент стана ясно, българският претендент за еврокомисар Мария Габриел получи единомислещото утвърждение на двете отраслови комисии в Европарламента. В Брюксел евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев разяснява пред ФАКТИ представянето на българката по време на 3-часовото ѝ чуване преди встъпването ѝ в служба, което се състоя през вчерашния ден вечерта.

" Общата оценка, освен на ЕНП, само че и на останалите политически групи е, че българският представител Мария Габриел се показа доста добре, беше доста готова по един голям сектор, който включва бъдещето на нашия континент, вложения в научната активност, нововъведения и най-много това нашият континент да гони конкурентноспособност, да остане конкурентноспособен на останалата част от света. Подчертана беше още веднъж доста значимата тематика за младежта, за образованието, за културата и спорта. Наистина голям сектор в ръцете на българския еврокомисар. Можем да бъдем горди, че госпожа Мария Габриел се показа толкоз добре, че показа част от нашето и европейско културно завещание, завършвайки с химна на просветата ни " Върви, народе възродени ". Мария Габриел подвигна доста високо летвата за сътрудниците си, които следва занапред да бъдат изслушвани тази и идната седмица ", означи Ковачев.

Ще успее ли Мария Габриел да се оправи с провокациите на сектор, който до момента е бил поверен не на един, а на няколко еврокомисари, защото при " Иновации и юноша " отговорностите падат и върху образованието, спорта, културата и високите технологии?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР