Както вече стана традиция, групата на БСП за България“ внася

...
Както вече стана традиция, групата на БСП за България“ внася
Коментари Харесай

„БСП за България“ внася алтернативен бюджет за 2019 г.

Както към този момент стана традиция, групата на „ Българска социалистическа партия за България “ внася различен бюджет за 2019 година, разгласи ръководителят ѝ и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС.

От левицата стартират с предложение за опция в данъчната политика, защото през днешния ден в комисия, а идната седмица в пленарна зала, следва да се гледат данъчните закони. Целта, която от Българска социалистическа партия си слагат – понижаване на неравенствата, ограничения против сивата стопанска система, както и фокус върху младите фамилии и децата.

„ Един от най-големите проблеми в България е неравенството и голямата ножица в приходите на другите групи български жители. Ако се резервира сегашният модел на данъчно облагане, каквото предлага държавното управление, този проблем освен, че няма да бъде решен, а и ще се задълбочава “, счита Нинова. В своите разбори и оферти от Българска социалистическа партия се аргументират в няколко направления. „ Първо – от Европейския показател на неравенствата. В Европа той демонстрира приблизително 25%, а в България – 40%. В Европа България е страната, най-голяма поляризация на приходите “, обясни водачът на социалистите.

От Българска социалистическа партия се обосновават още на публично изискана от тях информация от Министерство на финансите, съгласно която 1 714 000 души в България получават приходи до 1000 лв.. Ако към тях бъдат прибавени и малко над 2 млн. пенсионери, то излиза наяве, че близо 4 млн. българи са с ниски приходи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР