Както вече разбрахме, Google отне лиценза на Huawei за използването

...
Както вече разбрахме, Google отне лиценза на Huawei за използването
Коментари Харесай

Huawei няма право да купува продукцията на Intel и Qualcomm

Както към този момент разбрахме, Гугъл лиши лиценза на Huawei за потреблението на операционната система Android и онлайн услугите на интернет колоса в смарт телефоните на китайския софтуерен колос. Гугъл изясни своето решение с това, че държавното управление на Съединени американски щати е сложило Huawei в по този начин наречения забранителен черен лист с компании, които нямат право да употребяват американски технологии без единодушието на държавното управление.

Естествено, Гугъл не е единствената компания, която скъсва с Huawei поради указа на държавното управление. Qualcomm, Intel и Broadcom също приключват връзки с китайската компания и приключват доставките на своята продукция . Досега Intel осигуряваше на Huawei сървърни процесори, както и чипове за преносими компютри, до момента в който Qualcomm доставяше модеми за смарт телефоните и другата мобилна електроника.

За разлика от случая с Гугъл, блокирането на Qualcomm не е огромен удар за Huawei, тъй като компанията създава лични модеми и процесори. Освен това, Huawei е очаквал сходно развиване на нещата и през последните месеци китайският производител е увеличавал поръчките на продукцията на американските компании. Според пазарните анализатори, запасите ще стигнат за към 3 месеца. Това време е задоволително, с цел да се реши, дали блокирането е краткотрайно или непрестанно, и да се сформира съответната тактика.

Засега Microsoft не разяснява бъдещите връзки с Huawei, само че евентуални и софтуерният колос ще би трябвало да спре бизнеса си с Huawei.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР