Както вече БЛИЦ ви съобщи, балистични ракети от територията на

...
Както вече БЛИЦ ви съобщи, балистични ракети от територията на
Коментари Харесай

Иранските военни самолети са в небето, Пентагонът подготвя ответен удар

Както към този момент БЛИЦ ви заяви, балистични ракети от територията на Иран са нанесли удари по американски военни обекти в Ирак. Отговорността за нападението бе поета от иранския Корпус на стражите на ислямската гражданска война (КСИР), съгласно държавната телевизия.

Уточнява се, че обстрелът на КСИР е възмездие за гибелта на военачалник Сюлеймани. Генералът почина на 3 януари вследствие на ракетна офанзива от Съединени американски щати на летището в Багдад.



Корпусът на стражите на ислямската гражданска война е призовал Съединени американски щати да изтеглят военните си от Близкия изток, с цел да бъдатизбегнат огромни жертви.

Обектите, подложени на офанзивата от балистични ракети от вътрешността на Иран, включват базата "Ал Асад " в Западен Ирак, която Тръмп посети през декември 2018 година и "Ал Таджи " в Ербил в Иракски Кюрдистан, който дава уреди и услуги на най-малко стотици чиновници на обединението и на Централно разузнавателно управление на САЩ.



В резултат на обстрела на американската военна база "Ал Асад " в Ирак има потърпевши, като измежду тях няма американски военнослужещи оповестява CNN. Според информацията, потърпевшите са иракски жители.

Ирански военни самолети са издигнати във въздуха, летят над страната и в пограничната зона, съгласно информацията от военните източници.

Министерството на защитата на Съединени американски щати публично е удостоверило ракетният обстрел над военната база "Айн ал Асад " в западната част на Ирак, в която са основани американски войски.

Както е декларирал Джонатан Хофман, асистент секретар по връзките с обществеността, Пентагонът ще оцени вредите, породени от нападението и също по този начин ще предприеме всички нужни ограничения в отговор на офанзивата в Иран. От министерството са споделили още, че по базата са изстреляни над 12 ракети. Цели на нападенията са станали обекти в Ербил и Асад.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР