Както вече БЛИЦ съобщи преспите хванаха в капан няколко души

...
Както вече БЛИЦ съобщи преспите хванаха в капан няколко души
Коментари Харесай

Ситуацията е критична! 8 души с коли са в капан в преспи от полунощ, пожарна тръгна да ги спасява, но закъса край Шипка!

Както към този момент БЛИЦ заяви преспите хванаха в капан няколко души в Стара планина. В понеделник рано сутринта мощният вятър и снегонавявания са блокирали няколко души. в този момент се разбра, че се касае за осем индивида, заседнали сред връх Шипка и връх Бузлуджа, тръгнали към хижа Теменуга. Това съобщи БГНЕС.

Сигналът за бедстващи в Балкана е подаден в дребните часове на нощта. Първият е подаден в 03.30 часа тази нощ. Сформирана е група, която със профилирана техника ще опита да стигне до хората.

Важно конкретизиране е, че блокираните не са в хижа Теменуга, която се намира на 2 км югоизточно от връх Шипка, а са в колите си покрай хижата. Компанията, тръгнала за хижата наброява 8 души. Сред тях няма деца.

Закъсалите имат гориво в колите, имат мобилни телефони и акумулатори.

Един противопожарен автомобил е тръгнал към закъсалите, само че на Шипка е закъсал. Около 7 часа, е тръгнал различен профилиран автомобил през Бузлуджа, който ще опита да стигне хората.

В цяла Старозагорска област духа плевел вятър, а ситуацията и в останалите елементи на България не е по никакъв начин прелестно .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР