Както вече бе оповестено, в рамките на двудневното си посещение

...
Както вече бе оповестено, в рамките на двудневното си посещение
Коментари Харесай

В Раковски възторжено очакват Папа Франциск

Както към този момент бе оповестено, в границите на двудневното си посещаване в България Негово Светейшество Папа Франциск ще посети Раковски.

Новината за високата визита  развълнува жителите на  общината. Хиляди богомолци се чака да  дойдат в Раковски, с цел да видят Папата и се надяват той да отслужи молитва на новия площад пред църквата " Пресвето Сърце Исусово ".

" Не беше елементарно да заслужим  тази светла аудиенция. Положихме много старания, с цел да стане Раковски спирка в късото посещаване на  Негово Светейшество Папа Франциск в България. За нас е огромна чест, само че още доста работа ни чака, с цел да посрещнем уместно Негово Светейшество Папата и  очакваните хиляди вярващи  и посетители на града и общината. Нека бъдем сплотени в положително и неприятно, да бъдем сплотени като християни, като общественост и община, с цел да споделим  заедно вълнуващата среща със светия отец. " - обърна се към жителите на община Раковски кметът Павел Гуджеров.

Най-голямата католическа общност  в България е в Раковски. В общината и околните до нея  села живеят близо половината българи с римокатолическо изповедание. Те са над 50 хиляди души. 

 Логото на Папската аудиенция
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР