Както вече алармирахме обществеността, фирмата „Авто Инженеринг Холдинг Груп” ЕООД

...
Както вече алармирахме обществеността, фирмата „Авто Инженеринг Холдинг Груп” ЕООД
Коментари Харесай

Прокуратурата е сезирана за ДАЛАВЕРАТА с тролеите и рушвет от 1 млн. лева! Ще се опитат ли Министерството на отбраната и кметът на Враца да заметат следите?


Както към този момент алармирахме обществеността, компанията „ Авто Инженеринг Холдинг Груп” ЕООД – известна в предишното с редица скандални публични поръчки и замесвана в корупционни кавги, се пробва да прилапа поръчката за доставка на тролеи за Враца с цената на тотално прегазване на закона.
 Юлиян Димов към този момент е на мушката на прокуратурата
Нейният притежател – 45-годишният Юлиян Тодоров Димов, употребява престъпни способи, с цел да прикрие обстоятелството, че компанията му даже няма право да взе участие в надпреварата „ социална поръчка” заради напълно неспазен контракт с Министерството на защитата за доставка на рейсове втора употреба.

След като спечелила и не свършила нищо, контрактът на министерството на Красимир Каракачанов с „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ бил преустановен, а на сдружението са наложени неустойки в размер на близо 100 000 лв..

Вместо след издънката далавераджийската компания да бъде вкарана в забранителен лист за присъединяване в бъдещи поръчки според член 57, алинея 4 от Закон за обществените поръчки, ЕООД-то на Юлиян Димов е позволено до присъединяване в поръчката за девет тролея, оповестена от общ. Враца, респективно от кмета от ГЕРБ Калин Каменов на 13 декември 2019-а.

Погазването на закона обаче не стопира дотук – като се изключи че в прорез с наредбите „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “ пусната да взе участие, с незаконно споразумение на служители от кметството и на военното министерство фирмата-нарушител е добутана даже до победител в публичната поръчка, чиято последна цена напълно не инцидентно е повишена с 1 млн. лв., който би трябвало да бъде разпределен сред Юлиян Димов, кметството и военните във тип да корупция.

За да се хастари измамата, корумпирани писарушки от общ. Враца и МО вършат всичко допустимо очевадните престъпления да бъдат заметени под килима, с цел да може тъкмо тази компания да завоюва наддаването за тролеите.
 Калин Каменов да каже по какъв начин е допустимо да се „ източи “ 1 млн. лв. без негово познание
Сега Narod.bg попита кмета на Враца Калин Каменов няколко основополагащи въпроса. Например – градоначалникът познавате ли се персонално и дали се е срещал по какъв мотив с Юлиан Димов, притежател на „ Авто Инженеринг Холдинг Груп”?
Подобни изявления
Камен Куката и Митьо Очите се събраха в болничното заведение на…
01.04.2020
Варненец бръмчи с ТИР из Европа, до момента в който спецсъдът го…
31.03.2020
Прокуратурата: Кметът на Враца Калин Каменов на…
29.03.2020
Важно е обществото и прокуратурата да научат и дали Калин Каменов е имал среща и с близката до Димов Албена Монова, шеф на Фондация „ Общество на познанието”, която към този момент е взела участие в измами с публични поръчки като подставено лице на шефа на „ Авто Инженеринг Холдинг Груп”? Дали общ. Враца има връзки с въпросната фондация?

Интересно е и да научим дали, в случай че е имало публични или неофициални срещи във формата Калин Каменов – Юлиян Димов и/или Албена Монова, на тях са обсъждани публични поръчки, които са от интерес на общ. Враца и „ Авто Инженеринг Холдинг Груп”?

При разкриването на истината за грандиозната спекулация би било потребно да осветлим и дали кметът Калин Каменов, поради изнесените от медиите данни за евентуално осъществени закононарушения, е подхванал или има намерение да предприеме инспекция за евентуални корупционни прояви на чиновници и управителни фрагменти в община Враца и общинското сдружение „ Тролейбусен транспорт”?
 Красимир Каракачанов дължи отговори на нелицеприятни въпроси
Същевременно Министерството на защитата също дължи отговори на доста въпроси към измамата, в която се набърка даже името на военния министър Красимир Каракачанов.

В този смисъл е обоснован въпросът към водача на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер дали са разпитвани чиновници и висши управителни фрагменти на Министерство на защитата от органите на реда по отношение на контракт за социална поръчка № УД 03-45/19.12.2018 година?

Не на последно място би трябвало да се почисти въпросът дали има данни за оказван напън от висшестоящи управителни фрагменти в МО върху съответни чиновници за разстройване на служебните им отговорности при предприемане на дейности, нужни за вписването на изпълнителя на контракт за социална поръчка № УД 03-45/19.12.2018 година в листата по член 57, алинея 4 от Закон за обществените поръчки.

Т.е., кой (или кои) от военното ведомство пропусна да сигнализира АОП, че компанията на Юлиян Димов няма право да взе участие в публични поръчки заради напълно неизпълнена поръчка към МО?

Все въпроси, които биха хвърлили светлина върху това по какъв начин се харчат парите на данъкоплатците под чадъра на общини и министерства и кой би протегнал ръка на 1 млн. лв. от нашите пари?!

Предстои да забележим дали корумпяги от Министерството на защитата ще продължат незаконното съдружничество с кметството на Враца, с цел да се потули далаверата, или общината и хората на Красимир Каракачанов най-накрая ще последват закона и ще спрат ощетяващата данъкоплатците договорка.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР