Както във всеки друг спорт, така и в художествената гимнастика,

...
Както във всеки друг спорт, така и в художествената гимнастика,
Коментари Харесай

Съветите на успяла руска треньорка: Спортът е само трамплин към щастието

Както във всеки различен спорт, по този начин и в художествената гимнастика, всичко, което виждат феновете, е доста дребна част от целия работен развой. Ясно е, че с цел да бъдеш на върха, би трябвало да си на първо място предан, порядъчен, работлив.

За тайната на триумфа и неизменимите правила в работата си споделя Вера Шаталина, заслужил треньор на Русия и треньор на самостоятелните гимнастички от съветския народен тим Дина и Арина Аверини. Треньорката държи на няколко неизменими правила, които постоянно ползва в работата си.

Ето и някои от нейните „ заповеди “:

1. Не можете да обсъждате пред децата дейностите на треньора и съдията. Треньорът, с който работите в дадения миг, би трябвало да бъде престиж в очите на детето. Ако резултатът не е подобен, какъвто очаквате, значи не се справяте доста добре и би трябвало да се поправите.

2. Спортистът има право да плаче единствено от болежка или от благополучие. Останалото е несериозно. За да успееш в огромния спорт, има единствено един метод – би трябвало да издържаш пред компликациите и да успяваш да ги преодолееш.

3. Ако една гимнастичка направи неточност по време на съревнование – изпусне или падне, тя би трябвало да стане и да продължи с усмивка. Останалата част от съчетанието би трябвало да бъде още по-добра и с повече въодушевление.

4. Съдиите оценят гимнастичката, още когато върви към килима. Важен е положителният усет, който включва добре подбрано трико, цветове, които се съчетават в него, обикновен грим, прическа и стойка. През последните години гимнастичките залагат доста на това. Важен е даже цветът на обръча и най-дребния подробност, който постоянно се вижда.

5. Родителите не би трябвало да изискват от детето си да бъде олимпийски първенец. Обичайте децата си такива, каквито са. Не им поставяйте тежката отговорност, която да тежи на раменете им. Много детски ориси се трансформират поради това, а спортът би трябвало да е само трамплин към щастието.




Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР