Както Varna24.bg съобщи, Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка

...
Както Varna24.bg съобщи, Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка
Коментари Харесай

Дядото, блудствал с внучетата, посягал и на дъщеря си. Адвокатът му: Изнудват го за пари!

 Както Varna24.bg заяви, Окръжен съд – Варна определели непрекъсната мярка " задържане под стража “ на 57-годишния Атанас Х., упрекнат че блудствал с двете си малолетни внучета. От пресцентъра на съда оповестиха детайлности. 

Разследването е почнало незабавно откакто майката на потърпевшите е подала сигнал за закононарушението. Тя е споделила пред проверяващите, че в предишното и по отношение на нея татко й е правил дейности за да възбуди или удовлетвори полово предпочитание. Има данни, че похищенията против двете внучета Атанас Х. е правил в продължение на към една година. На 21.05.2020г. той е бил притеглен като обвинен.

Наказанието за предявеното му обвиняване планувано в Наказателен кодекс е " отнемане от независимост “ от 5 до 20 години.  

Защитата на Атанас Х. изиска установяване на по-лека мярка за неотклонение, защото обвиненият не би се укрил или направил закононарушение. Искането беше подкрепено с показан пред съда трудов контракт, характерност от работодателя, информация за чисто правосъдно минало и документ за съществуване на непрекъснат адрес. Адвокатът на Атанас уточни, че се касае за финансови връзки сред бащата и дъщерята, която с обвиняването изнудва възрастния мъж.

Пред съда Атанас Х. сподели само, че не желае да остава в следствения арест.

При установяване на ограниченията за неотклонение Наказателно-процесуален кодекс е планувал от съда да бъде съобразено съществуването на две кумулативни предпоставки, а точно авторството на действието и заплаха лицето да се укрие или извърши закононарушение.

Съдът като взе поради наличните все още писмени доказателства и свидетелските показания на двете деца, дъщерята на Атанас Х. и брачната половинка му, одобри че е налице първата  изискуемата причина за установяване на мярката за неотклонение, а точно обоснованото съмнение за авторството на действието. Съдебният състав реши, че не са налице данни за заплаха лицето да се укрие. За да доближи до извода за съществуването на заплаха да извърши закононарушение, съдът съобрази метода на осъществяване на действието – в фамилията, с което Атанас Х. има финансови взаимоотношения и действителната опция да попречи на воденото следствие.  

Всичко това стимулира съдът да одобри, че са налице двете кумулативни предпоставки за установяване на най- тежката мярка за процесуална насила по отношение на Атанас Х. " задържане под стража “. 

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано  пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР