Както Varna24.bg съобщи общо 85 млн. лв. се предоставят по

...
Както Varna24.bg съобщи общо 85 млн. лв. се предоставят по
Коментари Харесай

Ето какво ще направи Варна с отпуснатите от правителството 85 млн.лв.

Както Varna24.bg заяви общо 85 млн. лева се дават по бюджета на Община Варна, разпределени за създаване на бул. "Васил Левски " - в сектора от ул. "Подвис " до ул. "Девня ", и за създаване на пробив на бул. "Сливница " от бул. "Ян Хунияди " до бул. "Атанас Москов ", реши на съвещание през днешния ден Министерският съвет. Средствата се обезпечават посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2017г., оповестиха от държавната пресслужба.
Целта на двата плана е облекчение на трафика и минимизиране на тапите по главните пътни артерии в града. Вторият стадий на бул. "Левски ", така наречен "пробив ", планува разширение на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две местни платна с по две ленти. Ще бъдат построени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Пресичането на ул. "Прилеп ", бул. "Цар Освободител ", бул. "Сливица ", бул. "Вл. Варненчик " и ул. "Кракра " ще се реализира на разнообразни равнища, като бул. "Левски " ще минава под тях. В Общия организационен проект на Варна трасето е планувано като градска автомагистрала - улица II клас, от първостепенната улична мрежа със стратегическо значение за града. Строителните действия се правят по едно и също време от двете страни на трасето, работи се по южното обслужващо платно на бул. "Левски " - от бул. "Сливница " до бул. Вл. Варненчик ", в това число с действия по замяна на подземните връзки. Ремонт на останалата част на булеварда - от кръстовището с ул. "Подвис " до бул. "Осми крайморски полк ", ще бъде осъществен със средства по план по Оперативна програма "Региони в напредък ", на стойност 6,8 млн. лева, създаден от Община Варна.

Вторият инфраструктурен план, който получи финансиране от държавното управление, е създаване на продължение на бул. "Сливница " - в сектора сред бул. "Янош Хуняди " и бул. "Атанас Москов ", и качване на Автомагистрала "Хемус ". Целта е извеждане на тежкотоварния трафик от автомагистралата непосредствено към пристанището.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР