Както Varna24.bg съобщи, общинските детски градини и ясли във Варна

...
Както Varna24.bg съобщи, общинските детски градини и ясли във Варна
Коментари Харесай

Децата във Варна се връщат в детските градини и ясли от днес

 Както Varna24.bg заяви, общинските детски градини и ясли във Варна отворят порти от през днешния ден, оповестиха от дирекциите " Образование и юношески действия “ и " Здравеопазване “. 

По решение на Министъра на опазването на здравето медицинските проучванията на дете, отсъствало за нескончаем интервал, според Наредба №3 и Наредба №26, не са наложителни. Родителите обаче наложително ще би трябвало да заявяват, че децата им не са били в контакт със заразно заболели и нямат признаци на заболяване и висока температура през последните 14 дни. 

В детските градини бе осъществено изследване по отношение на броя деца, които ще постъпят незабавно след отварянето на обектите, създаден бе и часови график за  поетапен банкет. В детските ясли е извършено изследване измежду родителите на 1620 деца, като 75% са декларирали подготвеност да ги пуснат още веднъж на ясла.

При влизане в постройката на всяко дете ще бъде мерена температурата, като при над 37,3 градуса, то ще бъде връщано на родителите. 

" В заповедта на Министъра на опазването на здравето няма ограничаващ брой на деца в групите, само че ние призоваваме при опция родителите да ги задържат у дома, където е най-сигурната среда в изискванията на пандемия “, споделя Лили Христова,  шеф на дирекция  " Образование и юношески действия “. 

Ръководствата на детските градини създават вътрешни правила за работа в изискванията на COVID-19,  въз основа на Мерки за образуване на дейностите в детските градини след анулация на изключителното състояние и възобновяване приема на деца на Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването и Сдружението на общините. Преди постъпването на децата родителите ще бъдат осведомени с тези ограничения и ще бъдат задължени да подпишат декларация, че носят солидарна отговорност за спазването им. Същите ограничения се плануват и за яслите. 

Персоналът на детските заведения е осведомен с условията за сигурност, включително носене на персонални защитни средства и стерилизация на пространствата и площадките за игри навън. Осигурени са задоволително количества материали и препарати, нужни за поддържане на санитарно-хигиенните условия. Уточнени са механизмите за хранене, стерилизация, основани са логаритми за гладко прекосяване в работен режим.   

Във връзка с идния прием  на деца от 01.06.2020 година за новите яслени и първи групи към детските градини шефовете са длъжни да основат предпазени работни места, където ще се прави регистрация и записване на признатите деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР