Както Varna24.bg съобщи, инициативата на Министерството на туризма Денят за

...
Както Varna24.bg съобщи, инициативата на Министерството на туризма Денят за
Коментари Харесай

7 музея и туристически обекти във Варна с вход свободен утре

 Както Varna24.bg заяви, самодейността на Министерството на туризма " Денят за вас “ се организира във Варна тази събота- 27 юли.

В почивния ден с вход свободен са 7 съществени музея и туристически обекти в морската столица. Всички посетители и жители на общината могат да посетят гратис Археологическия музей, Римските терми, Аладжа манастир, Побитите камъни, Военно-морския музей, Парк –музей " Владислав Варненчик “ и Музея за история на медицината.

Провеждането на самодейността " Денят за вас “ във Варна е част от празничните начинания във връзка Освобождението на града от османско господство. Тази година на 27 юли общината отбелязва 141 години от Освобождението.

Проектът на Министерството на туризма " Денят за вас “ се провежда за първа година. Целта му е в един ден през летния сезон всички туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен, като по този метод се привлекат повече гости, които да се срещнат с месните културни-исторически и естествени забележителности. Така ще бъде надграден и обогатен главният морски туристически артикул и гостите и жителите на общината ще могат да се срещнат с благосъстоянията в съответния район.

Началото беше през юни, когато в самодейността се включи община Бургас отвори за всички вратите на своите емблематични туристически забележителности и регистрира двойно и тройно по-висока посещаемост от задгранични и български посетители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР