Както тече коледният дух, така и кавгите около Scrabble и

...
Както тече коледният дух, така и кавгите около Scrabble и
Коментари Харесай

Брояч на въглерод: колко зелено е вашето дърво?

Както тече коледният дух, по този начин и кавгите към Scrabble и Trivial Pursuit. Екологично осъзнатите семейства имат различен източник на трескави, празнични диспути. Кое коледно дърво е по-добро за околната среда: същинско или подправено?

Отговорът може да наподобява явен. Истинските дървета се отглеждат в продължение на десетилетие. През това време те трансформират въглеродния диоксид в биомаса, действайки като въглероден поглътител. Те също по този начин обезпечават местообитания за животните. За разлика от тях, изкуствените дървета нормално се вършат от PVC пластмаса и пътуват на дълги дистанции от заводи в чужбина. Тези фактори прибавят доста въглеродно натоварване.

Въпреки това, тези, които не желаят да вземат борови иглички, не би трябвало да се отчайват. Ако едно изкуствено дърво се употребява задоволително, въглеродният му брой може да падне под този при неведнъж закупуване на същински дървета. Това е видно от разбор на виталния цикъл, осъществен за Американската асоциация за коледни ел...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР