Както стана ясно по-рано тази вечер, ГЕРБ-СДС внасят вот на

...
Както стана ясно по-рано тази вечер, ГЕРБ-СДС внасят вот на
Коментари Харесай

Може ли да падне „кабинетът Петков” и какво показват парламентарните сметки

Както стана ясно по-рано довечера, ГЕРБ-СДС внасят избор на съмнение против съдружното държавно управление на Кирил Петков.

За да падне кабинетът, належащо е настояването за неговата оставка да бъде подкрепена от повече от половината депутати. Ето и какви са възможностите това да се случи при актуалната политическа конюнктура и разпада на обединението.

Управляващата коалиция може да разчита на 114 гласа, при положение, че получат поддръжка от петимата депутати, които напуснаха Има Такъв Народ. Без тях гласовете са 109. От друга страна в случай че ГЕРБ получат поддръжка от Движение за права и свободи и " Възраждане ", които неколкократно към този момент се оповестиха за оставка на кабинета, те събират 106 гласа. Ако към тях прибавим и 15-те депутати, които са останали в " ИТН ", това прави 121 народни представители.

 конституция Конституция на България

Според Конституцията на Р България предлагането за оставка на държавното управление е признато, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители.

Или другояче казано 121 души от общо 240, колкото е броят на депутатите в Народното събрание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР