Както стана известно още през юли, кметът на Благоевград Атанас

...
Както стана известно още през юли, кметът на Благоевград Атанас
Коментари Харесай

Спонсорът на „Пирин“ напазарува хотел Рила

Както стана известно още през юли, кметът на Благоевград Атанас Камбитов съумя убеди "местния парламент " в града да трансферира контролния пакет от дяловете си в общинският футболен клуб „ Пирин” на „ Емирейтс уелт “ ЕАД. То е благосъстоятелност на „ Емирейтс фъндс ексчейндж” ЕООД, което е владеене на американския жител Павер Белогур.

Според данните в осведомителната система „ Дакси “, акционерното сдружение се ръководи от Благой Грозданов и Сашо Петров, а дяловете са разпределени по този начин: 75% - „ Емирейтс уелт “ ЕАД, 25% - Община Благоевград.

Очевидно упоритостите на новите спонсори на клуба не се свеждат само до финансовото застраховане на спортната активност на „ орлетата “, а се разгръщат и до разширение на материално-техническата база на сдружението.

Преди дни фирмата-майка на новия покровител на футбола в Благоевград „ Емирейтс фъндс ексчейндж „ се снабди с един от емблематичните за района парцели - хотел „ Орбита” в град Рила. Сделката е осъществена посредством продажба от съдия-изпълнител Елица Христова, поради насъбрани задължения от предходния притежател на хотела - „ Орбита Рила” ООД, благосъстоятелност на Таня Върбанова и Иванка Лунджова.

Цената, на която е продаден парцела, е 600 000 лв.. Срещу нея новите притежатели получават 5-етажна постройка, чиято застроена повърхност е 1207 кв. метра. Култовият в миналото хотел е в пъпа на град Рила и разполага със 70 стаи, четири жилището и спомагателни пространства.

Предишните притежатели на парцела са наследниците на показно убития (20 януари 2005 -а) пред хотел „ Ален мак “ в Благоевград Васил Горчев – Кьоравия. прочут като наркобос №1 на Югозапада и кумец на починалия необут на "ВИС-2 " Георги Илиев.

Според вписванията в комерсиалния указател, този парцел е бил запориран преди години и от Комисията за определяне на имущество, добито от незаконна активност.

За първи път този парцел беше разгласен на обществен търг преди повече от две години - поради дълг към общината в Благоевград. Тогава цената му беше много по-солена - 995 334.84 лева, само че да се снабдят с него мераклии по този начин и не се откриха.

От думите на кмета на град Рила Георги Кабзималски стана ясно, че новият притежател на „ орлетата “ е изразил желание да закупи и стадиона в града, който ще бъде употребен като подготвителна база на футболистите от „ Пирин”. Засега обаче това е просто желание, чиято реализация е тематика на бъдещи договаряния.

Фирмената история на новия притежател на футболния клуб - „ Емирейтс уелт “, демонстрира, че до 2017-та, сдружението се е казвало иначе - „ КМ Инвест “ ЕАД, а един от мениджърите му е бил предприемачът Димитър Андонов - по-известен като "бившият брачен партньор на фолк дивата Мария ". Собственик на „ КМ Инвест “ ЕАД пък е „ Мираж Банско “АД, което пък е благосъстоятелност на самия Андонов и кума му Калин Бошняков.

Впускат ли се новите благодетели на "Пирин " по пътя на основаването на първокласен състезателен клуб с всички произлизащи от това "екстри ",както за самия него, по този начин и за поддръжниците му в района,предстои да разберем.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР