Както Sputnik, така и Russia Today (известен също като RT)

...
Както Sputnik, така и Russia Today (известен също като RT)
Коментари Харесай

Арестуваха бившия главен редактор на близкото до Кремъл издание ”Спутник”

Както Sputnik, по този начин и Russia Today (известен също като RT) са неразрешени от Европейския съюз от март предходната година - малко след началото на съветската инвазия в Украйна болести разпространяване на дезинформаци в Украйна. Забраната важи за всички платформи и наличието на двата търговски обекта към този момент не може да бъде налично от вътре в Европейския съюз.

Касем " постоянно дискредитира Латвия и нейните съдружници " и популяризира разкази в сходство с ползите на Кремъл.

 

Задържането е осъществено в границите на формирано от ДДД наказателно произвеждане по чл.84, първа част от Наказателния закон, а точно за вероятно нарушение на глобите на Европейски Съюз.

Главният изпълнителен шеф на RT Дмитрий Киселев сподели пред съветската държавна организация РИА, че карцерът е " очевидно политическо гонене, изцяло нелегално, неуместно и безпричинно “.

 

Касем стана основен редактор на " Спутник Литва ", само че рпез 2019 година беше разгласен за " личност нон грата ", а Вилнюс му забрани да влиза на територията на страната за пет години.

През последните години Касем постоянно оставаше в Русия, където участваше в разнообразни съветски пропагандни стратегии, в това число след началото на войната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР