Както се заканиха служителите на МВР излизат на протест на

...
Както се заканиха служителите на МВР излизат на протест на
Коментари Харесай

Полицаите на протест, но без блокади

Както се заканиха чиновниците на Министерство на вътрешните работи излизат на митинг на границата, само че дадоха обещание, че няма да блокират ГКПП-та.
Недоволството им още веднъж е поради ниските заплати и на 22 декември ще го покажат за следващ път.
Още по тематиката
Полицаите отново стягат редиците, готвят митинг на границите
Валентин Радев към служителите на реда: Искаме да увеличим заплатите!

Протестът ще стартира от 11:00 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Станке Лисичково ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци " и пред РДГП " Елхово ", от 11:30 часа митинги ще се проведат на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден ", а в 12:00 часа ще е началото на митингите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак " и пред РПУ – Сливен, изясни зам. шефът на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Димитър Попов.

" Няма да сътворяваме никакви спънки за преминаващите пасажери, защото на следващия ден се чака засилен трафик. Няма да пречим и на сътрудниците, които сега ще бъдат на работа и ще обслужват този поток. Протестът ще бъде напълно легален. Ние нямаме право на стачка, както и нямаме право да блокираме пътища или да затрудняваме придвижването. Нашият митинг ще бъде напълно съгласуван със Закона за митингите и манифестациите, където е записано доста ясно, че не би трябвало да бъдат създавани спънки за сигурността на придвижването и изобщо - за естественият трафик и публичния ред. Няма да пречим на никого, по тази причина дано хората са спокойни – те ще могат да пътуват без проблеми ", сподели още Попов.

Той добави, че протестиращите ще седят от двете страни преди зоната на граничните пунктове, където ще кажат какви са техните претенции, след което ще се разотидат.

Протестът се чака да продължи към 60 минути на всички 5 гранични пункта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР