Както се оказва, съответните мащабни експерименти текат в Китай от

...
Както се оказва, съответните мащабни експерименти текат в Китай от
Коментари Харесай

Научен шок! Китай започна масово да редактира ДНК на хората, побеждава рака и не само

Както се оказва, съответните огромни опити текат в Китай от 2015 година. Те доста са изпреварили протичащото се в другите страни. Според следствие на Wall Street Journal, с помощта на извънредно гъвкавото законодателство огромните китайски клиники от 2015 година организират опити за смяна на генома на индивида посредством метода CRISPR/Cas9.
В другите страни сходни опити - и като цяло опитите с генни модификации на хора - са неразрешени.

Както е известно, ракът и редица други заболявания са резултат от разновидности на кафези на самия човек. В случай на онкозаболяване казусът се състои в това, че мутиралата клетка повече не може да почине по натурален път, " от напреднала възраст ", тя живее и се дели на процедура постоянно, до момента в който получава хранителни субстанции. Някои учени от дълго време допускат, че в случай че се поправят грешките в ДНК на раковите кафези, то безсмъртните кафези може да станат още веднъж смъртни и по този начин казусът с рака да бъде решен.

Проблемът се състои в това, че до скоро методите за малко или доста целеустремено редактиране на ДНК на индивида не съществуваха. Преди няколко години стана ясно, че бактериите имат своя имунна система, издигната въз основата на CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats; групирани, отмерено разпределени, къси палиндромни повторения). С помощта на прекопирване на този бактериален инструмент се оказа допустимо да се извлича ДНК нужните сектори и те да бъдат заменяни с други, нужни на учените.

На доктрина по този начин може да се лекува освен рак, само че и огромен брой други нелечими все още заболявания, провокирани от недостатъци в генофонда на човечеството - да вземем за пример, вродена слепота и други.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР