Както се оказва, има повече прилики между човешкото тяло и

...
Както се оказва, има повече прилики между човешкото тяло и
Коментари Харесай

10 храни, които оформят нашите органи

Както се оказва, има повече прилики сред човешкото тяло и храната, в сравнение с в миналото сме си помисляли. Открихме 10 продукта, които са доста сходни на частите от човешкото тялото и действително техните заместници в природата, в действителност оказват помощ. Не е съвпадане, вижте кои са храните, които оформят нашите органи:

1. Морков - Очи

Ако нарежете морков, елементарно може да забележите приликата сред този зарзават и окото. Морковите са страхотни за очите. Те изобилстват от антиоксиданти (бета-каротин) и витамини. Последният понижават риска от недъгавост на очите, което е главната причина за понижаване зрението при по-старите хора.

2. Орех – Мозък

Гънките, бръчките и формата на ореха наподобяват мозъка и не е изненада, че орехите се назовават ​​„ храна за мозъка “. Орехите са цялостни с омега-3 мастна киселина, алфа линолова киселина, която е от значително значение за биологичните процеси в организма. Аминокиселината играе значима роля в построяването на мозъчни кафези и поддържането на функционалностите им.

3. Целина – Кости
Храните, които оказват помощ на организма ни да се пребори с инфекциите
В предишното, когато медикаментите не са били толкоз известни и налични, хората са употребявали лечебните свойства на храните, с цел да повли...
Прочети повече
Дългите и тънки стъбла целина освен наподобяват на кости, само че и им оказват помощ. Целината е отличен източник на силиций. Последният е част от конструкция молекули, която придава на костите огромна издръжливост.

4. Авокадо – Матка

Авокадото е доста сходно на матката. И това е ужасно, тъй като авокадото е отличен източник на фолиева киселина, която понижава риска от болести по шийката на матката. В допълнение, фолиевата киселина е желателна за бременни или дами, които възнамеряват бременност, защото оказва помощ за попречване на вродени недостатъци.

5. Стриди – Тестиси

Проучванията демонстрират, че стридите са извънредно потребни за мъжките репродуктивни органи. Изследвания, извършени в Холандия, демонстрират, че диета, богата на стриди е с високо наличие на цинк и фолиева киселина. Това, доста усъвършенства качеството на мъжката репродуктивна система.
За какво оказват помощ алените храни
Ако инцидентно на моменти у вас се демонстрира желанието да консумирате избрана храна, то значи, че тялото ви подсказва от какво има нужд...
Прочети повече
6. Грейпфрут – Гърди

Приликата сред цитрусовите плодове и женските гърди може да е съвпадане, само че е подкрепена от очевидните изгоди за здравето.

7. Домат - Сърце

Ако разрежете домат на половина, ще забележите доста кафези, които припомнят структурата на сърцето. Проучванията демонстрират, че ликопенът в доматите служи като антиоксидант и пази клетъчните структури и ДНК от свободните радикали. Последните повреждат здравите кафези, а това може да докара до формиране на рак.

8. Червено вино – кръв
Противовъзпалителните храни, които би трябвало да знаете
Ако имате инфекциозен развой в организма си или страдате от автоимунни болести, диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, ар...
Прочети повече
Червеното вино е богато на антиоксиданти и полифеноли. Виното, също по този начин понижава риска от формиране на кръвни съсиреци и предотвратява свиването на кръвоносните съдове, което усъвършенства притока на кръв.

9. Джинджифил – корем

Всеки, който е страдал от болки в стомаха и е пил чай от джинджифил, към този момент е усетил действието на тази фалшификация. Известно е, че джинджифилът се бори със стомашните конвулсии, понижава повръщането и гаденето, оказва помощ при газообразното храносмилане и укрепва лигавицата на стомаха.

10. Сладък картоф – панкреас

Сладките картофи са богати на бета-каротин, мощен антиоксидант, който защищава всички тъкани в тялото, в това число панкреаса, от увреждане, обвързвано със напреднала възраст или рак.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР