Както се казва, някои правила са създадени, за да бъдат

...
Както се казва, някои правила са създадени, за да бъдат
Коментари Харесай

Златните правила за инвестиране, които можете да нарушавате

Както се споделя, някои правила са основани, с цел да бъдат нарушавани. И в случай че си мислите, че това не се отнася за света на вложенията, ще сгрешите! Според някои финансови съветници има правила, по-скоро към този момент морално остарели такива, които можете да си позволявате да нарушавате, стига да вършиме това рационално и изцяло осъзнато и целеустремено, написа money.bg.

Ето и кои са разпоредбите, които към този момент не важат с такава мощ, както са важали в миналото, подбрани от специалистите:

Правилото: "Купувай ниско, продавай високо "
Това е може би едно от най-популярните правила в вложението: Купувайте, когато акциите са евтини и продавайте, когато се покачат. Звучи разумно...

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

"Един от въпросите е: Как да определите по кое време нещо е "ниско " и по кое време е "високо "? Всичко това е доста субективно ", споделя Мат Надо, финансов специалист в Piershale Financial Group в Барингтън, Илинойс. "Освен това това може да настъпи комплициране измежду вложителите, че една инвестиция има стойност, след огромна ликвидация. А постоянно сходни огромни по мярка загуби настъпват заради избрани фундаментални и трайни аргументи ", добавя специалистът.

В реалност вложителите е доста по-добре да гледат да купуват високо и да продават, когато вложенията им се усилят. Първото предписание на търговията е да купувате това, което прави нови максимуми, или е във прогресивен тренд, и да продавате това, което прави нови дъна, колкото и да звучи контраинтуитивно, поучава Надо.

Правилото: "Купи и хвани "
Стратегията "купи и хвани " от дълго време се поддържа от велики вложители като Уорън Бъфет. Идеята е да държите вложенията си - даже при намаление на цената им - за дълготрайни облаги.

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

"Аз персонално считам, че тактиката "купи и хвани " е остаряла ", съобщи Тери Иеома, изпълнителен шеф и създател на itradeandtravel.com.

"Дългосрочното вложение има своето място, само че дейното вложение е по-добро за реализиране на краткосрочни цели. Освен това доста по-стари трейдъри следваха това предписание, защото комисионните за покупка и продажба на акции бяха доста високи и обезсмисляха дейната търговия.

Сега, когато онлайн брокерите като Charlles Schwab и E-Trade минават към нулеви комисионни, търговецът в действителност може да реализира обилни облаги, като мести позициите си по-активно. Аз персонално предизвиквам вложителите да продават активите си, когато акциите са скъпи, да вземем за пример когато сме покрай най-високи стойности за всички времена, и да купуват, когато пазарът падне и акциите са евтини. Това е добър метод да печелите от момента. "

Правилото: "Довери се на интуицията си "
Този метод на вложение, прочут още като "големи залози на чувство и усеща " е принцип, учреден на убеждението, че да се доверите на интуицията си, а не на на данни, може да се окаже печеливш ход.

Защо би трябвало да нарушавате това предписание?

"Най-лошият съвет за вложения, който съм чувал толкоз пъти, е да се отдадете на интуицията ", споделя Джон Рамптън, съосновател и изпълнителен шеф на Calendar, приложение за ръководство на времето.

"Никога не се доверявайте на вътрешното си чувство, когато става въпрос за вложение в компания. Направете изследването, като изучите финансовите резултати, индикатори, резистентност, конкуренция, мениджърски екип и така нататък Просто научете всичко, което можете за компанията и вижте дали тези индикатори ви споделят да инвестирате или не. ", поучава специалистът.

Правилото: "Инвестирайте в марки, които обичате "
Според това предписание, когато избирате вложения, би трябвало да се придържате към компании, с които персонално сте осведомени и на които се възхищавате.

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

"Не инвестирайте в марки, които обичате и употребявате персонално ", споделя Чалмърс Браун, съосновател и CTO of Due, снабдител на онлайн платежни услуги. "Изглежда, че е добра концепция, само че в действителност е най-лошата посока, по която можете да поемете. Вместо това се концентрирайте върху тези компании, които демонстрират постоянни финансови резултати. Дори в случай че промишлеността не е "секси " или забавна за вас персонално, това може да бъде много доходоносно. "

Правилото: "Инвестирайте единствено в пасивни индексни фондове "
Много вложители влагат по-голямата част или всичките си активи в индексни фондове, тип съвместен фонд с портфейл, предопределен да съответствува или наблюдава съставените елементи на показател на финансовия пазар, като S&P 500 да вземем за пример. Тези пасивни фондове имат ниски оперативни разноски и това ги прави още по-привлекателни.

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

"Тенденцията да се влага само в пасивни фондови фондове е неправилна и е един неприятен съвет ", споделя Саул Коен, изпълнителен шеф на капиталовия медиатор Round. "Вярвам, че сме в балон при вложението в пасивни фондове - балон, който наподобява подготвен за пръсване.

Майкъл Бъри, известният вложител, показан в "Големият Шорт ", изрази терзанията си за пасивното вложение на фондове, предупреждавайки: "Театърът продължава да е по-претъпкан, само че изходната врата е същата по мярка, каквато постоянно е била ".

Междувременно вложителят милиардер и изпълнителният шеф на DoubleLine Capital Джефри Гъндлах предизвестява против това пастирско държание, заявявайки, че пасивното вложение е достигнало "мания статут ".

Коен добави, че когато вложителите "започнат да продават своите пасивни ETF-и по време на криза, може да има съществено отражение освен за пазарите, само че и за тези снабдители. Индекните фондове може да би трябвало да продават скъпи бумаги, което да води до в допълнение спираловидно и внезапно намаляване на цените.

Доставчиците на ETF-и могат да бъдат изправени пред невъзможността да посрещнат в точния момент вложенията назад. Това даже може да сътвори сюжет, при който Федералният запас би трябвало да се включи и да обезпечи ликвидност. Предвид този забележителен риск, пред който са изправени пазарите и тези огромни пасивни снабдители на ETF-и, може да е време да преосмислим уговорката си към тези артикули ", разяснява Коен.

Правилото: "Диверсифицирайте "
Когато създавате портфолио, би трябвало да разнообразите активите си, доколкото е допустимо, с цел да сведете до най-малко рисковете, в сходство с това предписание.

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

"Диверсификация е най-често срещаният съвет за вложение ", споделя Джон Брадшоу. "Въпреки че не е безусловно неприятен съвет - предлагам диверсификация за цялостната ви капиталова тактика във връзка с типовете капиталови артикули. Например, в случай че е в зоната на акции или в недвижими парцели или какъвто и да е различен подсегмент от вашето вложение, придържайте се към тези компании или вложения, които обезпечават възвръщаемостта.

В някои случаи това може да значи един тип недвижими парцели или една промишленост, като роботиката. Просто се придържайте към тези основи и се концентрирайте върху резултатите ", поучава Брадшоу.

Нейт Нийд, изпълнителен шеф на InvestmentBank, повтаря тази концепция:

"Диверсификацията на вложенията е едно капиталово предписание, което доста съветници съблюдават религиозно. За страдание диверсификацията не отстрани целия риск. Да, това в действителност оказва помощ да се смекчи идиосинкратичният риск, само че възвръщаемостта може да бъде още по-малко предвидима.

Всъщност някои от най-високите приходи идват от съсредоточени, следени вложения. Наистина, фокусът основава благосъстояние, а диверсификацията оказва помощ да се резервира. "

Правилото: "Инвестирането в акции и облигации е задоволително, с цел да има диверсифициран портфейл "
Диверсификацията просто значи вложение в разнообразни активи, а за доста хора това значи вложение единствено в микс от акции и облигации.

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

"В изискванията на рецесия акциите и облигациите могат да бъдат прекомерно свързани, затова е нужна спомагателна диверсификация ", споделя Дейвид Макалвани, изпълнителен шеф на Vaulted, мобилно уеб приложение за вложения в злато.

"Инвеститорите биха се възползвали от нарушаването на това предписание и прибавянето на благородни метали като диверсификатор на капиталов портфейл. Златото в действителност може да служи като дейно дълготрайно усъвършенстване на портфейла от акции и облигации. Доста всекидневно е благородните метали да обезпечават над междинната възвръщаемост, когато акциите и облигациите не вървят добре. "

Правилото: "110 минус вашата възраст "
Това предписание се употребява за установяване на идеалното систематизиране на акциите и облигациите на вашия портфейл. Извадете възрастта си от 110, с цел да определите каква част от портфейла ви би трябвало да бъде вложена в акции.

Остатъкът би трябвало да бъде вложен в облигации. Ако следвате това предписание, някой, който е на 30, би трябвало да има 80% от портфейла си в акции и 20% в облигации, до момента в който някой, който е на 60, би трябвало да има 50% в акции и 50% в облигации.

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

"Вярно е, че когато сме покрай пенсиониране, прибавянето на облигации дава по-голямо предсказуемост на портфейла ви, само че сходно твърдо и бързо предписание има малко смисъл ", споделя Роб Бергер, заместник-редактор на Forbes и създател на "Пенсиониране преди мама и баща ". "Няма огромна разлика сред 40 години преди пенсиониране и 20 години. Въпреки това 20% повече в облигации прави разликата голяма. "

Правилото: "Прехвърлете вложенията от по-рискови към по-сигурни активи с придвижване на възрастта "
Това предписание добавя правилото "110 минус вашата възраст ". Обикновено се счита, че с придвижване на възрастта и доближаване на пенсионирането, би трябвало да имате по-малко пари в рискови вложения, тъй че в случай че пазарът се срине да имате задоволително средства за безвредни вложения, с цел да се пенсионирате умерено.

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

Това предписание не работи за всички, съобщи Джудит Копреу, изпълнителен вицепрезидент в банката Patriot.

"Зависи от съответните условия " - сподели тя. "Например, в случай че имате работа, която обезпечава великодушен пенсионен проект с дефинирани приходи, можете да изберете да запазите част от парите, които другояче бихте икономисали за пенсиониране, за вложения, които оферират по-високи хонорари и по-голям риск. "

Правилото: "Домът постоянно е добра инвестиция "
Що се отнася до опциите за вложения, закупуването на жилище обичайно се преглежда като добра опция, заради общоприетото разбиране, че стойностите на недвижимите парцели с течение на времето се усилват.

Защо би трябвало да нарушите това предписание?

"Много хора неправилно считат, че недвижимите парцели са добра и безвредна инвестиция ", споделя Робърт Джонсън, професор по финанси в университета "Хайдер ". "Те стават плячка за историите на стойностите на недвижимите парцели, които се усилват фрапантно за дълги интервали от време.

Това, което те не осъзнават, е, че от 1890 до 1990 година повишаването, поправено по отношение на инфлацията в жилищата в Съединени американски щати, е било съвсем нулево. Това удивява хората, само че не би трябвало да е толкоз необикновено, тъй като разноските за строителство и труд понижават. Чрез свръх вложение в недвижими парцели, доста хора "изтласкват " други благоприятни условия за вложения - като вложение в акции и облигации. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР