Както съобщава вестник Курир австрийският бизнесмен Ернст Ноймайер е дал

...
Както съобщава вестник Курир австрийският бизнесмен Ернст Ноймайер е дал
Коментари Харесай

В. Курир: Щрахе е продал австрийско депутатско кресло

Както оповестява вестник " Курир " австрийският предприемач Ернст Ноймайер е дал показания, съгласно които е оказал помощ на някогашния началник на Австрийската партия на свободата /АПС/ Хайнц-Кристиан Щрахе " да продаде " австрийско парламентарно кресло на украински олигарси, предава Българска телеграфна агенция от Виена.

В делото по следствието на Щрахе участват фотоси на чанта, цялостна с пачки. Фотографът е някогашният телохранител на Щрахе, съгласно чиито показания през 2013 година той е видял чантата в служебната кола на своя началник и е направил фотосите. Възможно е парите да са на украински олигарси.

Твърдението съдържа съмнение, че АПС е получила 10 милиона евро, с цел да може Томас Шеленбахер, доближен на олигарсите, да получи парламентарен мандат от квотата на АПС. По това време Шеленбахер поддържа бизнес връзки с разнообразни украински сътрудници, продължава " Курир ".

Действително през 2013 година няколко претенденти на АПС се отхвърлят от своя мандат. Сега теорията за продажба на мандат се затвърждава, откакто в изявление за радиото Ноймайер е декларирал, че с негово ходатайство Щрахе е продал мандата за 10 милиона.

" Два милиона за мен, два милиона за Щрахе, два милиона за Петер Фихтенбауер и четири милиона за партията ", декларира по радиото Ноймайер за направена джука сделка. Фихтенбауер е някогашният заместник-шеф на парламентарната група на АПС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР