Както само Plovdiv-online предрече, първият мандат за втори кабинет на

...
Както само Plovdiv-online предрече, първият мандат за втори кабинет на
Коментари Харесай

Христо прави кабинет със Слави, Корни и Киро

Както единствено Plovdiv-online предсказа, първият мандат за втори кабинет на Политическа партия няма да бъде изпълнен, а третият мандат ще отиде в Демократична България.

Демократична България няма да се откаже от него, а ще опита да сформира кабинет.

Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов това ще е технократско държавно управление с небосвод на ръководство до 1 януари 2024 година Според него ярките политически фигури би трябвало да създадат крачка настрана в името на значимите за България цели.

Точно подобен кабинет, прочее, бе препоръчан от ГЕРБ-СДС в предходния парлмент – с министър председател Даниел Митов и без „ярки политически фигури“, само че Демократична България отхвърли въобще да беседва с Митов.

Ако мандатът бъде даден на “Демократична България ”, капиталът, с който ще влезем, е опцията да беседваме с всички някогашни сътрудници, изхождайки от един малко по-спокоен звук и по-нормални връзки. Трябва да се опитаме малко да успокоим топката, сподели в този момент Иванов.

При приемането на трети мандат Демократична България ще внесе декларация за гласоподаване в Народното събрание с национални цели, с цел да се ревизира дали има задоволително огромно болшинство за поддръжката им, разгласи Иванов.

Ако се окаже инцидентно, че има подготвеност за избрани формулировки, тогава ще знаем, че усилието да бъде открито болшинство си коства. Мнозинство бихме  търсили в границите на досегашните четири колегата, започвайки от Продължаваме промяната. Моралното право остава тяхно, сподели той.

Ще избегнем търсенето на поддръжка отвън до момента ръководещите обединения. Все още не можем да търсим поддръжка от ГЕРБ, въпреки да се опитваме да наложим един по-диалогичен метод към тях в осъществяване на националните цели, добави Иванов.

Съпредседателят на Демократична България съобщи, че в случай че е належащо, ще беседва с Тошко Йорданов и водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов. Според него е основно да се премине от междуличностни нападки към фокусиране върху целите на страната.

С Тошко Йорданов от три Народното събрание имаме бурна история, само че може би съм си извлякъл уроци. Трябва да разделяме персоналната страст. Длъжни сме в името на вярата на хората да беседваме и ще беседваме, без значение от персоналните истории. Затова и със Слави Трифонов бих разговарял, сподели той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР