„Както съм описал, прочетох материала за констатациите на АДФИ и

...
„Както съм описал, прочетох материала за констатациите на АДФИ и
Коментари Харесай

Бивш финансов контрольор разкри пред БЛИЦ скандални финансови врътки в Община Дулово!

„ Както съм описал, прочетох материала за констатациите на АДФИ и взех решение като някогашен финансов инспектор, чудесно осведомен със обстановката в Община Дулово, да взема отношение. Стоя зад всяка една дума и изказване в това писмо! “, съобщи Красимир Йоргов.

БЛИЦ разгласява писмото на някогашния към този момент чиновник на Община Дулово в чистия му тип:






Редно е да се уточни, че във връзка сигнала на Красимир Йоргов прокуратурата в Силистра е направила инспекция със следните изводи:





Също по този начин е редно, при съществуването на съответни изказвания от страна на Красимир Йоргов, да се слагат някои въпроси към кмета на Община Дулово доктор Юксел Ахмед и неговия заместител господин Юксел Исмаил. Редакцията на БЛИЦ изпраща по формален ред следните въпроси до управниците на Община Дулово с вярата те да отговорят на тях, надлежно – да вземат отношение по изказванията на някогашния чиновник Красимир Йоргов, и ситуaцията да се обясни:

Въпроси към доктор Юксел Ахмед:

1. Как разбрахте, че Община Дулово има отговорности към въпросните компании? Има ли писмени документи, които да удостоверяват претенциите на компаниите към Община Дулово? Ако има, какви са те?

2. Кое Ви накара да платите на въпросните компании, откакто съгласно някогашния финансов инспектор Красимир Йоргов, в договорите е категорично посочено, че суми се заплащат само и единствено при изискване, че се получи финансиране за тяхното осъществяване? Вярно ли е изказванието, че тези планове не са получили финансиране, а общината все пак е направила заплащанията?

3. Защо предходните двама кметове на Община Дулово не са заплатили на въпросните компании за направата на плановете? Произтича ли това от клаузата в договорите, че за направата им се заплаща единствено и само при изискване, че планът получи финансиране?

4. Извършено ли е заплащането в нарушавания на договорите? И осъществено ли е заплащането в интервал след приключване на погасителната отминалост за отговорности –след приключването на 5- годишен период?

5. Вярно ли е, че няма решение на Обс Дулово за погашение на отговорности към въпросните компании? Как ще коментирате изказванието на господин Красимир Йоргов, че сте икономисали на общинските съветници опцията да се срещнат с договорите?

Въпроси към господин Юксел Исмаил:

1. Като заместник-кмет на Община Дулово по времето когато са сключвани договорите за направа на планове, не знаехте ли, че в тези контракти има уговорка, която пази интереса на Община Дулово по този начин, че в случай че не се получи финансиране на плановете, общината не дължи заплащания към въпросните компании, изработили плановете?

2. Познавате ли персонално представители на въпросните компании и в случай че да – в какви връзки сте с тях?

3. Как породи въпросът за заплащанията към въпросните компании?

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР