Както SafeNews ви съобщи по-рано ДАНС проведе акция на няколко

...
Както SafeNews ви съобщи по-рано ДАНС проведе акция на няколко
Коментари Харесай

Първо в SafeNews: Контрабандист №1 у нас Николай Николов-Паскала замесен в акцията на ДАНС, задържаха и племенник на Рашков

Както SafeNews ви заяви по-рано ДАНС организира акция на няколко адреса в София. След нея бяха арестувани шефката на Агетция „ Митници “ Петя Банкова и заместникът й Людмил Маринов. Според източници на SafeNews акцията е била обвързвана с Николай Николов-Паскала – един от най-големите контрабандисти у нас.

Задържани са и племенникът на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, както и бащата на момчето.

По-рано през днешния ден в София се организира акция на ДАНС в София. Претърсвани са адреси в квартал „ Бояна “, прочут хотел в столичният квартал „ Лозенец “, както и други адреси покрай него.

Кой е Николай Николов-Паскала?

Николай Николов-Паскала е прочут като контрабандист №1 у нас. Преди време се твърдеше, че безусловно недостижим, тъй като бил сътрудник на службите. Той е ощетил безнаказано страната с милиарди от контрабандно импортирани в България цигари през последните 25 години.

Според информацията Паскала е „ работил “ или за контраразузнаването, или по-малко евентуално – за икономическа полиция. Контрабандистът е подписал декларация за съдействие още по времето на Държавна сигурност. Така преди идването на демокрацията Паскала е значим за страната с информацията си. По-късно обаче става противоположното – страната е потребна за контрабандиста.

Именно контактите на Паскала със службите може да са в основата той толкоз дълги години да остава в сянка, до момента в който провежда огромна контрабанда на цигари

Схеми му датират още от 1989 година Полицейското му досие обаче е безусловно празно. Внего попада само прякорът му.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР