Както при всяка смяна на цени досега, информацията за консумацията

...
Както при всяка смяна на цени досега, информацията за консумацията
Коментари Харесай

EVN България предоставя на своите клиенти възможност за самоотчет на електромерите към 1 юли 2019 г. при нови цени на електроенергията от тази дата


Както при всяка промяна на цени до момента, информацията за потреблението в идващите фактури ще бъде разграничена на два обособени интервала – ползване по остарели цени до 30 юни 2019 година в това число и ползване по нови цени от 1 юли 2019 година

Предвид предстоящото решение на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за нови цени на електрическата енергия от 1 юли 2019 година EVN България дава на своите клиенти опция сами да отчетат електромерите си и да дават данните на сдружението. Самоотчитането се прави по избор на клиентите без да анулира реализирането на регулярен месечен доклад на електромерите от страна на сдружението.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази опция, следва да попълнят показанията на електромерите си на 1 юли 2019 година в декларация, която се дава и попълня в EVN Офис. Приемане на декларациите ще се прави в интервала 1 юли (понеделник) – 3 юли 2019 година (сряда) в това число.

При попълването се показват Има Такъв Народ (измервателна точка номер) и потребителски номер, които попадат във всяка една фактура. Желателно е клиентите да оставят и настоящ телефон при положение на неверно подадени показания. На база на предоставените данни от самоотчета сдружението ще фактурира употребяваната електрическа енергия до 30 юни 2019 година в това число по старите цени, а от 1 юли 2019 година – по новите цени, избрани от КЕВР.

За всички клиенти, които не пожелаят да отчетат сами електромерите си към 1 юли 2019 година ще важи следният принцип, който се ползва при промяна на цени:

Количеството употребявана сила по остарели цени ще се пресмята като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юни 2019 година до 30 юни 2019 година в това число по междинната дневна консумация на клиента за цялостния регистриран интервал

Количеството употребявана сила по нови цени ще се пресмята като произведение на броя на дните от 1 юли 2019 година до датата на отчитане през юли 2019 година отново по същата междинна дневна консумация за цялостния регистриран интервал.

Общият брой на дните в отчетния интервал дава отговор на естествения месечен интервал на отчитане за всеки клиент, като се резервират регулярните периоди на отчитане.

Както при всяка промяна на цени, информацията за потреблението в идващите фактури ще бъде разграничена на два обособени интервала – ползване по остарели цени до 30 юни 2019 година в това число и ползване по нови цени от 1 юли 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР