Както през последните години, освен традиционната изложбена част с дегустации,

...
Както през последните години, освен традиционната изложбена част с дегустации,
Коментари Харесай

Винен експерт прави мастерски клас на калифорнийски вина по време на DiVino Taste


Както през последните години, с изключение на обичайна изложбена част с дегустации, деветото издание на DiVino.Taste предлага извънредно забавна и разнообразна стратегия от майсторски класове, лекции и презентации. Представяме някои от най-известните винарски региони в света, разнообразни типове вино и последните трендове в производството. Водещи на майсторските класове ще бъдат едни от най-утвърдените международни и български винени специалисти.

За DiVino.Taste 2019 у нас идва най-младият Master of Wine на Германия, Константин Баум MW. Пред българската аудитория той няма да приказва за виновността на изток от Рейн, а ще показа виновността на Калифорния. Като дипломат на Калифорнийския винен институт за Европа, Константин Баум MW ще ни поведе на задълбочена обиколка из Златния американски щат, с неговите хора, геология, климат и страхотни виновност.

Собственик и управител е на новаторската онлайн компания meinelese.de, която се занимава с импорт на бутикови виновност от Европа и с дистрибуцията им в Германия. Константин Баум ръководи винената стратегия в един от най-хубавите хотели в света – Brenners Park-Hotel в Баден Баден. Той е и доста деен в обществените медии с над 15 хиляди почитатели в Instagram и канал в YouTube с над 200 хиляди гледания.

9-ото издание на DiVino.Taste отделя внимание на и именитите заздравен виновност от Иберийския полуостров и остров Мадейра. Обвити в лека тайнственост, Херес, Порто и Мадейра не са лесни за схващане и като че ли все остават настрана от отъпканите винени пътища. Уникален късмет да дегустираме незабравими виновност и да разтеглим познанията си за Херес, Порто и Мадейра ни дава майсторският клас с водещ Благой Кузмански. Той е един от 20-те посланици на шери в света, дипломирани през 2018 в град Херес след извънредно прецизен асортимент. Работил e като сомелиер в Лондон и Съединени американски щати. Учи в Court of Master Sommeliers, където се организира считаният за най-труден изпит в света на виното. Желанието му е да стане един от по-малко от 300-те Master Sommeliers в света. В момента работи като баер и основен сомелиер за Seewines.

Дълбоката връзка сред изкуството и виното ще показва надареният типичен пианист, Иво Върбанов. Създал през 2005 лозе край село Изворово в Южен Сакар, той стартира да създава забележителни виновност и е уверен, че тероарът там се демонстрира по впечатляващ метод в характера на сирата. Високо оценени и у нас, и в чужбина, виновността на Иво Върбанов от от този вид са плътни и мощни – огромни виновност с темперамент и сериозен капацитет за отлежаване. Самият той е създател на концепцията на тези виновност и ще води отвесната дегустация на 8 реколти сира – от 2017 обратно до 2009. Идеята е да покаже по какъв начин отлежава и се развива през годините сирата от изключителния тероар на Южен Сакар.

Като артикул на природата, толкоз непосредствен до виното, и тази година DiVino.Taste отделя справедливо внимание на зехтина. Качествените испански зехтини постоянно печелят най-високи оценки на влиятелните интернационалните състезания, а Испания е безапелационен международен водач в производството на течното злато на Средиземноморието. Утвърден ценител и сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк, Анна Петкова ще показа някои от най-хубавите зехтини в света от три емблематични провинции на Андалусия – Севиля, Кордоба и Хаен – хилядолетни земи на маслинови дървета и зехтин. Анна Петкова Има личен план – mypureolive и е дипломат на културата EVOO (Extra Virgin Olive Oil). В майсторския клас ще се включи и испански посетител от Nobleza del Sur, революционери в производството на най-качествен естествен екстра върджин зехтин в Хаен. Ще бъдат препоръчани и майсторски хапки, демонстриращи по какъв начин всеки зехтин се съчетава с храна и по какъв начин се употребява в приготвянето на храната. Тази виновна задача е поверена на Севда Димитрова – победител в Master Chef България 2016.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР