Както повечето хора по света се грижат за котки и

...
Както повечето хора по света се грижат за котки и
Коментари Харесай

Защо в Швейцария е незаконно да отглеждаме само едно морско свинче

Както множеството хора по света се грижат за котки и кучете в домовете си, по този начин в Швейцария е доста постоянно срещано да се отглеждат като домашни любимци морски свинчета.

Тези животни се третират като членове на фамилията и то дотам, че страната подхванала законови ограничения, с цел да подсигурява, че ще получават същите права и протекция като хората там.

Швейцарското държавно управление желае популацията да живее благополучен и здравословен живот. Тази тяхна упоритост се ползва и при животните, които живеят в домовете на поданиците на страната.
 Мравките, мозъкът им и какво е съотношението по отношение на тялото им
Какво не знаехме за мозъка на мравките

Един удивителен скотски тип

Да откажем опцията на нашия домакински любим да се сприятели с членове на неговия личен тип, се смята за акт на свирепост в Швейцария. Според Techly, закон за правата на животните, въведен там през 2008 година, прави нелегално притежаването единствено на едно морско свинче. Като причина се показва, че то ще бъде по-предразположено да се усеща самотно изолирано.
 Снимка 453520

Този закон обаче поражда забавен и подходящ въпрос. Какво би трябвало да направи притежателят, когато почине едно от морските свинчета? За благополучие в страната даже има услуги за отдаване чартърен на морски свинчета, което спомага на стопаните постоянно да обезпечават компания на своя домакински любим.

Швейцария има доста други закони, защитаващи правата на животните. Например златните рибки би трябвало да бъдат съпроводени от друга риба в аквариума. Много типове птици би трябвало да бъдат социализирани постоянно. Въпреки че стопаните могат да имат една котка, би трябвало да ѝ се даде свободен достъп до прозореца, с цел да може да вижда и други котки.
 Снимка 453519

Лично на нас закон, който ни пази от самотата, ни се коства страховит, само че може би няма да е зле швейцарците да помислят да приложат същата процедура и при хората.
 Кучетата и за какво не трябва да им крещим и да ги наказваме
Защо не трябва да крещим на кучето си

Негативните последици
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР