Тази приятна риболовна история има край, в който е трудно да се повярва, но е истина

...
Както покойният хуморист на открито Ед Зерн веднъж написа: Повечето
Коментари Харесай

Както покойният хуморист на открито Ед Зерн веднъж написа: „Повечето рибари се раждат честни, но го преодоляват.“

И все пак има някои истории за риби, които са толкова невероятни, че е невъзможно да бъдат измислени.

Неотдавнашното излизане на Конър Халса на езеро в Минесота трябва да бъде едно от най-добрите улов и- пуснете приказки за рибите на всички времена.

14-годишното момче се носеше с примамката си на 20 фута надолу по скалистото дъно на горското езеро, когато заби кукичката в нещо, което смяташе за голям кадил . Неговият улов се оказа портфейл с 2000 долара в брой.

Вместо да задържи парите, според телевизионна станция в Северна Дакота, младежът проследил собственика на портфейла благодарение на визитна картичка вътре. Член на семейство Халса се обадил на номера на картата и човекът, който отговорил, разбрал, че портфейлът е бил изгубен от фермера от Айова Джим Дени. година по-рано и беше натъпкан с банкноти от 20, 50 и 100 долара. Спомни си, че този ден вълните на езерото бяха бурни и портфейлът му се изплъзна от джоба му. Той не разбра, че ги е загубил зад борда, докато не отиде да плати сметката си в мотела.

Той беше още по-зашеметен, когато Халса настоя да върне всички пари и не приеме награда. Когато Дени посети Халса и семейството му, за да благодари лично, предложението му за парична награда отново беше отхвърлено. Халса наистина прие персонализиран охладител от Дени, който също почерпи семейството с вечеря в местен ресторант.

Дори великият писател и рибар Ърнест Хемингуей не би могъл да измисли толкова фантастична история.

>

Време за тийл

Тийл са първите патици, които летят на юг за зимата, а ранният сезон на патиците във Флорида е първата възможност за местните водолюбиви птици да ловуват след края на редовния сезон на патиците през януари.

Въпреки че ранните сутрини в блатото на Южна Флорида могат да бъдат неудобни поради жегата и рояците комари, ловците на патици се радват, че могат отново да гледат изгрева от щорите си и да видят синьокрилите синьозелени цветя, които бръмчат над техните примамки. Те ще се радват да застрелят няколко от вкусните патици за вечеря, освен това ще разберат какво оборудване трябва да поправят или сменят за редовния сезон.

Ранният сезон на синьозелените и горските патици е 16-20 септември. През това време водолюбивите птици могат да ловят шест патици на ден, само две от които могат да бъдат горски. Сезонът само на тинк е 21-24 септември и всеки ден могат да се приемат шест синьозелени. Редовният сезон на патиците се открива на 18 ноември. Часовете за снимане са 30 минути преди изгрев до залез слънце.

Тийл предпочитат да се мотаят в плитка вода — два фута или по-малко — където има хидрила, един от основните им източници на храна . Популярните места за лов в началото на сезона включват езерото Окичоби, Евърглейдс и зоните за пречистване на дъждовни води в западния окръг Палм Бийч.

Добросъвестните любители на водолюбиви птици ще имат своите примамки, блатни пушки, пушки и лодки, готови за деня на откриването, но много ловци са убежище не са пипали оборудването им, откакто редовният сезон приключи преди почти осем месеца. Ако успеят да запалят мотора на лодката си в началото на сезона, може да открият, че примамките им вече не плуват, водните им блатове пропускат и мръсните им пушки продължават да забиват.

Нещо, което научих преди много ранни сезони, не е за да поставите ключовете си от камиона си на плаващ док, когато се върнете до рампата за лодка. Това се случи с моя приятел Джим Рекемър от Форт Лодърдейл, след като ловувахме в езерото Окичоби.

Когато докът беше разтърсен от вълната на преминаваща лодка, ключовете му се плъзнаха във водата. Rechkemmer не е имал резервен ключ за своето теглещо превозно средство - добавете това към вашия контролен списък за лов. Тъй като наоколо нямаше 14-годишни, които да закачат ключовете с примамка за риболов, аз се съблякох до гащетата си, влязох в мътната вода, опипах наоколо с ръка в калта и като по чудо намерих ключовете.

В очакване на кефал

Ежегодното есенно ловене на кефал, което се провежда в края на септември и началото на октомври, е едно от най-добрите времена за улов на разнообразна риба от лодки, плажове, кейове и кейове.< /p>

Патуси кефали мигрират на юг покрай атлантическото крайбрежие на Флорида, преди да плуват в морето, за да хвърлят хайвера си. Когато рибата примамка се движи, тя се пирува от хищници, вариращи от снук, тарпон и акули до синя риба, жак и испанска скумрия.

Ако видите птици да се гмуркат и риби да скачат от плажа, вие сте на правилното място. Гореспоменатите хищници ще ядат жив кефал, мъртъв кефал и половин кефал, както и примамки като лъжици, тапи за горна вода и имитации на риба за стръв от мека пластмаса.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР