Марс се върти по-бързо – учените не са сигурни защо

...
Както показват тези измервания, промените са фини – но учените,
Коментари Харесай

Както показват тези измервания, промените са фини – но учените, които са ги наблюдавали, не са сигурни каква е причината.

Потенциал причините могат да бъдат натрупване на лед върху полярните шапки на планетата или следледниково отскок, когато земните маси се издигат, след като са били погребани от лед.

казва, че такива промени в масата на планетата могат да доведат до нейното ускоряване - малко като кънкьор, който се върти с изпънати ръце, след което издърпва ръцете си.

Учените откриха промяната в скоростта на въртене, използвайки данни от спускаемия апарат InSight на НАСА, който работи на повърхността четири години, докато не изчерпи мощност миналия декември.

Себастиен Льо Местр, водещ автор на статия, документираща констатациите в списание Nature, каза, че вариациите са "само няколко десетки сантиметра в течение на една марсианска година".

„Отнема много време и много данни, за да се натрупат, преди дори да видим тези вариации“, добави той.

Прочетете повече:

< /p>

Документът изследва данни от първите 900 дни на InSight на Марс.

Усъвършенстваната радиотехнология на спускаемия модул, съчетана с Deep Space Network на НАСА (международен набор от гигантски радиоантени обратно на Земята), работеха заедно, за да предоставят на учените наблюдения.

Те щяха да излъчят радиосигнал към спускаемия модул с помощта на антените, който след това щеше да бъде отразен обратно към Земята.

Когато учените получиха отразения сигнал , те ще търсят малки промени в честотата, за да определят колко бързо се върти Марс.

Г-н Le Maistre каза, че „историческият експеримент“ е само върхът на айсберга доколкото данните са събрани от InSight.

p>

Все още има „много за разкриване“ и още години ще се извлича допълнителна информация.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР