Както по света, така и у нас, за търговците и

...
Както по света, така и у нас, за търговците и
Коментари Харесай

Черния петък: митове и факти

Както по света, по този начин и у нас, за търговците и потребителите месец ноември минава под мотото „ Black Friday “ – дълго чаканите солидни понижения на всевъзможни типове артикули и услуги. Оказва се, че съвсем няма българин, който да не е чувал за Черния петък. Според проучване на Kantar Millward Brown* 94% от запитаните знаят какво съставлява комерсиалната акция и почти двама от всеки трима души имат намерение да създадат покупка.

Тази „ шопинг тресчица “, навлиза у нас преди към 6 години, само че за сметка на това набира от ден на ден известност. Ето за какво не е инцидентно, че търговците се надпреварват с атрактивни предложения, като някои оферират рядкости като „ цяла седмица Черен петък “ или даже „ Черен петък месец “. Роди се дори и терминът „ Малкия Черен петък “ (петъка преди Черния петък).
Оригиналната акция идва от Щатите, където Black Friday е петъкът след Деня на благодарността (предпоследния четвъртък на м. ноември). Тогава се дава старт на коледните понижения, като магазините отварят в среднощ или рано сутринта, с цел да посрещнат тълпите пазаруващи.

У нас събитието е по-скоро виртуално, като 70% от интервюираните са купували артикули онлайн и желанието за такива покупки на Black Friday е по-голямо, в сравнение с в обичайните магазини. Независимо обаче къде ще решите да пазарувате, ето го нашият лист с съществени легенди и обстоятелства за акцията, който ще ви разреши да се възползвате оптимално от нея.

• Намаленията на Черния петък са подправени – мит

Кампанията просто нямаше да съществува, в случай че не предлага в действителност преференциални покупки. За да откриете своите покупко-продажби, е значимо да пазарувате от магазини (онлайн или традиционни) с добра известност, да сте наясно какво желаете да си купите и да знаете каква е постоянната му цена. Запознайте се авансово с изискванията на акцията в другите магазини, които Ви интересуват. За онлайн платформите за търговия като eMAG е добре да наблюдавате от кого се предлага съответният артикул – той може да е от техния така наречен Маркетплейс (където са регистрирани разнообразни търговци, които продават стоките си, употребявайки логистиката, трафика и маркетинга на сайта). Техните понижения може да са от друга постоянна цена от тази на eMAG.

• Най-атрактивните артикули могат да се изчерпят за минути – факт

Миналата година, по данни на eMAG (първия избор, за който клиентите се сещат по отношение на Черния петък и деец в Black Friday кампаниите), е имало артикули, които са се изчерпали за по-малко от две минути след отварянето на уеб страницата. Онлайн платформата е отчела 757 поръчки, направени за една минута при започване на акцията, като за целия ден са били регистрирани поръчки за 258 951 продукта. При сходна интензивност най-атрактивните артикули в действителност могат да се изчерпят за минути, по тази причина съветът ни е да се наредите измежду първите на виртуалната опашка, като авансово сте си набелязали какво ви интересува. Може да се възползвате и от варианти като заплащане с 1 клик посредством опазване на данните от кредитната/дебитната карта в потребителския си акаунт, предлагани от eMAG. Това икономисва време за попълване на информацията.

• Черния петък е преференциален единствено за понижени артикули – мит

Поради огромната известност на акцията, с изключение на артикули доста търговци оферират и разнообразни понижени услуги. Сред специфичните предложения на eMAG за Black Friday 2018 да вземем за пример ще има ваканционни пакети до екзотични дестинации като Пукет, Кабо Верде, Египет и Тунис; пакети с посещаване на футболни мачове в Англия, Италия и Испания; профилактични прегледи; козметични процедури и, предложено от редакцията ни – годишен абонамент за Дринк енд Драйв.

• Доставките на стоките, закупени онлайн на Черния петък, са по-бавни – факт

Обикновено поради Черния петък срокът на доставка е по-дълъг от естественото, което е обяснимо поради големия брой поръчки и натовареността на куриерите. Вариант да получите по-бързо доставката си е да се възползвате от друга известна услуга на eMAG – доставка и в офисите на Български пощи в цялата страна.

----------

* Цитираното национално представително изследване е извършено от Kantar Millward Brown по поръчка на eMAG измежду 1000 респонденти на възраст сред 18 и 55 година, живеещи в цялата страна, в интервала 18 октомври – 5 ноември 2018 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР