Както по-рано днес писахме, Бойко Борисов и Джузепе Конте се

...
Както по-рано днес писахме, Бойко Борисов и Джузепе Конте се
Коментари Харесай

Джузепе Конте: България е голям съдружник и приятел на Италия ВИДЕО

Както по-рано през днешния ден писахме, Бойко Борисов и Джузепе Конте се срещнаха през днешния ден и разискаха доста значими тематики, свързани с партньорството на България и Италия.

"И двата народа се усещат принадлежащи на Европейски Съюз. С Борисов говорихме по доста тематики. Заявихме общата ни воля да работим по въпросите за миграцията. Убедени сме, че всички страни би трябвало да дадем най-хубавото от себе си по тази тематика. Продължаваме да работим интензивно и за зелена сила ", това съобщи министър председателят на Италия Джузепе Конте.

Италианският министър председател благодари на премиера Борисов за поканата.

"Друга тематика, която е значима и за двамата, е за израстването на Европа. Говорихме и за финансовата рамка. Потвърдих на моя другар Борисов, че Италия поддържа уговорката по довеждане докрай на процесите "Шенген " и за влизане в Еврозоната.

Като виждам какъв брой работа е свършило държавното управление, какъв брой работа е приключил Борисов, България е насочна точка за целия район, тя е страна, която осъзнава своите функционалности в района. За това обръщаме голямо внимание на всички иницииативи. България е огромен съучастник и другар на Италия, значима основна фигура ", добави италианският министър председател.

Според него връзките му с България са прелестни. Той е уверен, че връзките сред двете страни могат да бъдат още по-здрави.

"Италианските компании биха желали да нарастне тяхното наличие в България. Искаме да задълбочим тези връзки. Искаме да подчертаваме върху образованието, развиването на човешкия капитал и ролята на България като значима линия, която разделя Балканите и Турция. уверени сме, че региона на защитата също имаме прелестни връзки ", добави Конте.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР