Както Plovdiv24.bg писа - Община Пловдив е одобрена и допусната

...
Както Plovdiv24.bg писа - Община Пловдив е одобрена и допусната
Коментари Харесай

Пробив! Важна новина за мръсния въздух в Пловдив!

Както Plovdiv24.bg писа - Община Пловдив е утвърдена и позволена като бенефициент по процедура " Мерки за възстановяване качеството на атмосферния въздух ".

Новината е извънредно значима за града под тепетата, защото решението дава право на администрацията да се включи с пилотни планове, финансирани напълно със средства на Оперативна програма " Околна среда " за замяна на отоплителни уреди, присъединение към мрежата на топлофикация или газифициране. В случая ролята на Общината е извънредно значима поради задачата й да разпознава регионите и семействата с проблеми, а също и поради задачата да убеди пловдивчани, че би трябвало да се включат в плановете за замяна.

Plovdiv24.bg научи, че виновните фактори към този момент са наясно с моментната картина и имат визия кои ограничения ще се избират. Изненадата тук е, че има опция прословутите филтри за комини като мярка за филтриране на дима да изпаднат от декларираните от Общината. Дискутираните разновидности са за подмяна на печки и котли, работещи с твърдо гориво, с различен тип устройства на пелети, газ или електричество, както и замяна на печки и котли с различни източници – газ или Топлоелектрическа централа.

Подробности за формалните резултати и проекти се чакат да бъдат оповестени напълно скоро обществено на огромна конференция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР