Както писахме, екипажът на Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко

...
Както писахме, екипажът на Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко
Коментари Харесай

След триумфа във Варна: Първи думи на победителят в рали България Миро Ангелов

Както писахме, екипажът на „ Мегапорт Рейсинг “ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) са новите рали първенци на България след успеха си в едноименното рали Варна.

Така двамата записват имената си в историята паралелно до тези на Илия Чубриков, Димитър Илиев и Крум Дончев като единствените българи с победа в най-престижното родно автомобилно съревнование.



Втори в рали „ България “ останаха главните им съперници за купата Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2), а трети – с равно с тях време - Христо Атанасов и Марин Иванов (Citroen C2).



Сутринта на първото минаване на SS8 Бялата вода Ангелов и Сивов взеха 14,5 сек пред преследващите ги Димитър Илиев и Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo 9), като усилиха преднината си пред тях на 53,8 сек. На идващото минаване завърналите се в спорта първенци отпаднаха заради проблем в мотора, а Skoda Fabia R5 още веднъж завоюва правата. В оставащите два стадия към Аладжа манастир новите първенци караха внимателно и не желаеха да позволяват опасности.



„ Изключително удовлетворен съм от успеха и като цяло от сезона. Пристигнахме тук мислейки единствено за шампионата, по този начин се получи, че спечелихме и надпреварата. Сутринта дадох газ и взехме 15 сек на Крум и Митко, по-късно върнахме малко и се пазехме. Разбира се, на противоположния завой на Виница се раздадохме пред публиката. Беше ми доста мъчно да се въздържам, тъй като този автомобил не се кара елементарно постепенно. Обаче асфалтът е доста хлъзгав и нямаше смисъл от опасности. Научих си урока от Сърбия. Там научих най-вече за целия сезон. Не единствено с отпадането, а като прави, като държание на колата, също по този начин се сравнихме с действителна конкуренция със същата кола. В началото на сезона не разкривахме същинския капацитет на автомобила, изучавахме го, по-късно на Сливен показахме, на какво е кадърен. Все още е рано да приказваме за идната година, само че ще желаеме повече надпревари в чужбина с огромна конкуренция. Благодарим на спонсорите ни и особено на „ Еуратек “, формален представител на Skoda, за поддръжката “, разяснява Мирослав Ангелов след финала.

Екипажът ще взе участие в оставащите два кръга от рали-спринт шампионата във Видин и Сливен. В първия кръг Ангелов и Сивов победиха в Дряново, което бе и първото им съревнование с този автомобил.

 

 

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР