Както Петел писа, годината за варненското джу-джицу започна с бронзов

...
Както Петел писа, годината за варненското джу-джицу започна с бронзов
Коментари Харесай

Александър Александров отново доказа голямата си класа по джу-джицу

Както „ Петел ” писа, годината за варненското джу-джицу стартира с бронзов орден от европейския отворен шампионат по бразилско джу-джицу в Лисабон. Спечели го инструкторът Александър Александров, който беше измежду четиримата представители на Централен полицейски карате джу-джицу клуб във Варна. Сашо приключи трети на лилави колани в категория -100,5 кг.

В шампионата се пуснаха също Мила Савова при дамите - сини колани, кат. – 53,5 кг, Марио Любомиров при мъжете - бели колани, кат. -70,0 кг., и другия инструктор Радослав Букоров – лилави колани, кат. -82,3 кг.  

Отборът беше управителен персонално от бразилския професор Бруно Бастос, който варненци съставляват на надпревари по линия на International Brazilian jiu jitsu federation (IBJJF).

Традиционното съревнование в Лисабон се организира към този момент няколко години и се радва на все по-голям интерес. Според уредниците тази година е имало над 5000 участници на процедура от всички точки на планетата. Особеното в този тип надпревари е, че се играе на дивизии съгласно техническата степен, която има съответния състезател  и след заявяване на присъединяване, основния инструктор на тима удостоверява персонално, че неговият подопечен има посочената техническа степен.



Така се заобикалят злоупотреби с размесване на дивизиите и всеки играч се състезава в група, в която има сходни механически умения.

В една от най конкурентните категории, Александър Александров стана трети, откакто на полуфинала загуби от първенеца в категорията.

С това си показване той стартира 2018-а с добър подтик. Само в първата третина на годината го чака европейско отворено състезание по бразилско джу-джицу без Ги (състезателно кимоно). В края на март и началото на април пък Александър ще взе участие в влиятелния шампионат „ Абу Даби гранд слам – Лондон ”, за който той получи квота през 2017 година, откакто победи всички участници в категорията си и в безспорната (без категории) на квалификационен шампионат в Атина.



„ Александър е един играч с стабилно развиване. От няколко години триумфите му са непрекъснати, постоянно завоюва орден от огромни надпревари, печели съвсем всички местни шампионати в България и на Балканите. След всяка огромна демонстрация се стреми да развива играта си, проучва неточности, както и се стреми да е в крайник с най новите трендове в стила. Бразилско джу-джицу се развива доста динамично в спортно механически аспект в международен мащаб и безусловно година за година има по нещо ново, с което най настоящите състезатели печелят. Александър дружно с колегата си Радослав Букоров поддържат и развиват себе си като състезатели на интернационално равнище и дават отговор за образованието на младите състезатели ”, съобщи за „ Народно дело Седмицата ” основния инструктор на Централен полицейски карате джу-джицу клуб във Варна, сенсей Станислав Карастоянов.

Той добави, че спортния календар за 2018-а, който ще дефинира спортната година в клуба, е доста претрупан, даже единствено за стила бразилско джу-джицу.

„ Ще участваме, където и колкото можем да си позволим, и се надяваме на положителни условия за подготовка. Една от главните цели е 5-а поредна купа за сложен първенец в държавното състезание. Предните четири бяха извоювани от бразилския тим на Варненския ЦПКДК при мъже/жени ”, сподели още Карастоянов.

Недко Петров, " Петел "

 

На фотосите:

32-01 - Александър Александров с бразилския си преподавател Бруно Бастос минути след награждаването му с бронзов орден в категория – 100,5 кг.

32-02 - Александър (най-вдясно) на почетната стълбица.

 

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР