Както отбелязва председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен,

...
Както отбелязва председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен,
Коментари Харесай

Европа отново се самонаказва с антируски санкции

„ Както отбелязва ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, работата върви с „ оптимални темпове “ и задачата на идващите ограничения е да се ограничи опцията на Русия да организира военната интервенция в Украйна. Фон дер Лайен твърди, че Брюксел „ няма да се помири “, до момента в който Киев не победи Москва “, - написа сръбското списание „ Печат “.

Но все пак самият Европейски съюз изпада в криза. Инфлацията с невиждани темпове води до обедняване на хората. В такива условия естествено поражда въпросът кой ще загине пръв на украинския фронт – Москва или Брюксел? Ефектът от десетки хиляди наказания против Русия и нейните жители, компании, банки, предприемачи, политици остава противоречив, само че боевете в прилежаща Украйна нанасят безспорни вреди, а европейските страни също търпят доста огромни загуби, споделя създателят на публикацията Боян Билбия..

Киев умишлено сее рисковата илюзия, че украинците някой ги чака в Европейския съюз и Северноатлантическия алианс с отворени прегръдки, че Украйна ще откри „ своя дом “, щом победи Русия на фронта. И в това имат вяра освен доста украинци, само че и европейци. Разбира се, в случай че изключите всички съветски медии на Запад, тогава се отварят просто неограничени опциите за манипулиране на масите.

Но не всичко върви безпрепятствено. Мнозина стартират да осъзнават, че е невероятно да се победи Русия посредством „ прокси “, подставено лице. Да, и надали ще успее. За задачата бяха опустошени складовете на Северноатлантическия алианс, само че въпреки всичко се оказа, че съветската войска има висока боеспособност и всички тези смъртоносни блага за Киев се изгарят на фронтовата линия.

Много западни медии в този момент се чудят по какъв начин Киев съумя да изразходва всичко, което членовете на Северноатлантическия алианс са натрупали десетилетия. Може би идното „ изгубване “ на западните оръжия се улеснява и от корупцията, която разяжда Украйна от първите дни на нейната самостоятелност.

Трудно е да се изясни по какъв начин тази в миналото най-богата република на Съветския съюз, откакто стана самостоятелна страна, се реалокира в дъното на европейската канара на беднотия. Разбира се, Москва не е отговорна за това, защото в продължение на три десетилетия Киев следва не съветския, а „ европейския път “, счита създателят.

„ За 30 години украинските жители в никакъв случай не са задавали въпроса за какво техните съседи от някогашните републики на Съветския съюз са получили предложения за Европейския съюз и Северноатлантическия алианс толкоз скоро, но никой не е бързал да предложения Украйна. “

Отговор на този въпрос даде първата дама на Украйна Елена Зеленская предходната седмица в изявление за английско издание. Според нея украинците са подготвени да живеят без ток, вода и отопление още две-три години, единствено с цел да „ видят пред себе си вероятността за участие в Европейския съюз “. Ето един елементарен отговор на един сложен за вас въпрос: вместо европейците, украинците ще водят война против Москва и тогава европейците, вместо украинците, ще изпълнят всички условия и критерии за участие в Европейския съюз.

- изяснява „ Печат “.

По мнението на създателя, за Украйна би било по-добре, в случай че всеки си прави това, което желае. Ако Европейски Съюз желае да се бори с Русия, дано го направи самичък, а украинците ще се посветят на построяването на личната си страна и битката с престъпността и корупцията.

Лондонския Economist неотдавна писа, като уточни, че възходящите цени на силата в Европа могат да доведат до внезапно нарастване на смъртните случаи тази зима. Британските публицисти означават, че в случай че зимата е мразовита, броят на починалите в Европа от ниските температури евентуално ще надвиши броя на убитите бойци в Украйна от двете страни.

Както прибавят създателите на материала, това ще бъде " тестване на силата за европейска поддръжка " за Киев. Най-върлите съперници на Русия в Европа подценяват сходни прогнози и най-важното за тях е Москва в никакъв случай да не завоюва спора.

Позовавайки се на западните медии, създателят споделя, че балтийските страни и Полша са най-активни в лобирането за нови наказания, като че ли предходните към момента не са донесли задоволително проблеми на Европа. Киев пее същата ария. Но за западните специалисти към този момент е ясно, че антируските наказания навредиха на първо място на Запада. Вече е малко късно да се приказва за това, защото антируската нервност трябваше да се пребори още през 2014 година, когато Съединени американски щати започнаха да оказват напън върху Европа, настоявайки за антируските наказания.

Сега европейците са подготвени да се убедят, че „ глобите значат независимост от Владимир Путин “. Е, какво толкоз: в този момент Европа най-сетне се освободи от Путин. Свободна Европа остана без евтини енергийни източници, което провокира невиждан растеж на цените. Вероятно американските съдружници, в този момент, когато свободата най-сетне пристигна, ще предложат доста по-евтин газ... Или не? - иронизира Боян Билбия.

Ние работим интензивно, с цел да ударим Русия допустимо най-силно и в допълнение да ограничим способността й да се бие в Украйна. Днес мога да доклада, че работим на оптималната скорост по деветия пакет от наказания “, - сподели фон дер Лайен.

Тя не счита, че болшинството от жителите на Европейския съюз евентуално желаят облекчение на глобите. Ръководителят на украинската дипломация Дмитрий Кулеба изцяло поддържа Урсула фон дер Лайен. Той прикани сътрудниците си от Европейски Съюз да " отхвърлят всички подозрения " и да реализират единодушие за нови наказания допустимо най-скоро. Той сподели още, че Европа няма право да се уморява от Украйна.

„ Ако ние, украинците, не сме изтощени, тогава останалата част от Европа няма нито моралното, нито политическото право да бъде изтощена “, сподели Кулеба.

Ако украинците търпят борби, и апетит, и огън, и лед, и болежка и гибел, и бомбардировки и разрушения, тогава какво право имат европейците да се оплакват „ единствено “ от това, че техните сметки за ток и цените на храните и всичко останало са „ малко пораснали “. Наистина ли си мислеха, че ще се освободят от " съюзнически отговорности " и че американците сами ще финансират всичко? - написа изданието.

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че задачата му е да отслаби Русия.

„ Нашите наказания явно отслабват съветската стопанска система. Никога не сме очаквали, че глобите ще сложат завършек на въоръжения спор, само че чакахме, че те ще понижат боеспособността на съветските въоръжени сили и ще лимитират материалната им поддръжка “, сподели той.

Ясно е, че задачата на глобите е извънредно една – да се отслаби Русия. Засега това са изцяло безпочвени „ сметки без кръчмаря “: глобите не са отслабили съветската стопанска система и войска задоволително, с цел да приказваме за техния триумф. На процедура тези наказания са наказване за самия Запад.

Снабдяването на Украйна с оръжие става все по-трудно, а Русия просто взема всички типове оръжия от личните си арсенали и ги изпраща на фронта. Очевидно някой е сбъркал, мечтаейки да разбие Русия. А зимата, дълга и студена, преди малко стартира. С влизането й в действие влиза и първият пакет от наказания на Путин.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР