Както обеща премиерът днес Министерският съвет отпусна 136 млн лева

...
Както обеща премиерът днес Министерският съвет отпусна 136 млн лева
Коментари Харесай

Премиерът във Фейсбук: Образованието, грижата за децата и за учителите са основни приоритети на нашето правителство

Както даде обещание министър председателят през днешния ден Министерският съвет отпусна 136 млн лв. за 21 национални стратегии за развиване на образованието през тази година. Преди дни Бойко Борисов увери, че рецесията с ковид няма да засегне образованието у нас.

Днес министър-председателят означи,че грижата за децата е най-важна.

Образованието, грижата за децата и за учителите са съществени цели на нашето държавно управление. Въпреки обстановката, в която светът се намира, ние продължаваме целево да финансираме този толкоз основен за нас бранш ", написа във фейсбук той.

Средства, отпуснати от Министерски съвет през днешния ден, ще бъдат за обезпечаване на безвъзмездни учебници, превоз на възпитаници и учители, връщане на отпаднали деца в учебно заведение, обезпечаване на достъп до интернет и техника, привличане на хора, които желаят да преподават на възпитаници с по-слаби резултати.

" Продължава поддръжката ни за българските учебни заведения в чужбина, както и за музеите и библиотеките, които да бъдат места за осъществяване на уроци и занимания. Много мощен акцент слагаме и върху проучването на естествени науки, математика, технологии ", изясни още Борисов.

" Отделяме средства по стратегиите за съоръжение на съвременни кабинети по тези науки, за опити и лаборатории за учениците, за основаване на цели центрове в учебните заведения. Целта е да предизвикваме интереса на децата да се занимават и да избират софтуерни специалности, тъй като те са основни за нашето бъдеще ", означи министър председателят.


 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР