Както обеща преди точно една година, днес, 10 септември, Джак

Както обеща преди точно една година, днес, 10 септември, Джак ...

Джак Ма се сбогува с Alibaba.


Както обеща преди точно една година, днес, 10 септември, Джак Ма подаде оставка от най-висшата позиция в Alibaba - империята за милиарди, която създаде през 1999 г.

Това се случва точно на 55-ия му рожден ден на олимпийския стадион в град Ханджоу, където преди 20 години обяви създаването на компанията си за онлайн търговия.

Тази рокада на най-високо ниво слага края на една ера и отваря нова страница пред компанията. Новият изпълнителен председател на Alibaba ще бъде Даниел Зан, който в момента е главен изпълнителен директор.
Снимка 442079

Китайският сайт за електронна търговия съществува от две десетилетия, а в последните години успя да се превърне в един от водещите в интернет пространството. Днес компанията се оценява на 480 милиарда долара, пише BBC.

Джак Ма е най-богатият човек в Китай с нетно състояние от 38.6 милиарда долара. Той е първият китайски предприемач, който се появява на корицата на списание Forbes. Мнозина го определят като "китайския Стив Джобс" и смятат, че няма кой да го замени.
Джак Ма се оттегля от Alibaba
Джак Ма се оттегля от Alibaba

Дали това ще бъде краят на една ера

Милиардерът пък не обича да гледа назад и със сигурност не съжалява за взетото решение. За в бъдеще той ще акцентира усилия и финанси върху своята филантропска дейност и подкрепа на образованието и със сигурност има още какво да даде на света.

Източник: lifestyle.bg