Както обеща преди точно една година, днес, 10 септември, Джак

...
Както обеща преди точно една година, днес, 10 септември, Джак
Коментари Харесай

Джак Ма се сбогува с Alibaba

Както даде обещание преди тъкмо една година, през днешния ден, 10 септември, Джак Ма подаде оставка от най-висшата позиция в Alibaba - империята за милиарди, която сътвори през 1999 година

Това се случва навръх 55-ия му рожден ден на олимпийския стадион в град Ханджоу, където преди 20 години разгласи основаването на компанията си за онлайн търговия.

Тази рокада на най-високо равнище поставя края на една епоха и отваря нова страница пред компанията. Новият изпълнителен ръководител на Alibaba ще бъде Даниел Зан, който сега е основен изпълнителен шеф.
 Снимка 442079

Китайският уебсайт за електронна търговия съществува от две десетилетия, а в последните години съумя да се трансформира в един от водещите в интернет пространството. Днес компанията се прави оценка на 480 милиарда $ , написа BBC.

Джак Ма е най-богатият човек в Китай с чисто положение от 38.6 милиарда $ . Той е първият китайски бизнесмен, който се появява на корицата на списание Forbes. Мнозина го дефинират като " китайския Стив Джобс " и считат, че няма кой да го размени.
 Джак Ма се отдръпва от Alibaba
Джак Ма се отдръпва от Alibaba

Дали това ще бъде краят на една епоха

Милиардерът пък не обича да гледа обратно и сигурно не съжалява за взетото решение. За в бъдеще той ще подчертава старания и финанси върху своята филантропска активност и поддръжка на образованието и сигурно има още какво да даде на света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР