Както никой не избира родителите, колегите и съседите си, така

...
Както никой не избира родителите, колегите и съседите си, така
Коментари Харесай

10-те най-често срещани персонажа в софийското метро

Както никой не избира родителите, сътрудниците и съседите си, по този начин и никой не избира своите спътници в метрото. Метрото несъмнено е огромният плюс, от който столичани могат да се възползват, без тапи и час време за паркиране. Е, несъмнено, в пиковите часове е много наблъскано, само че по тази причина пък пътуването не е дълготрайно.

Както всяко публично място, то събира част от пъстрота свят на жителите на София. Всеки един вагон е представителна извадка на обществото и времето, в което живеем: групата шумни ученици; замислените младежи, пътуващи за работа; пенсионерката, четяща жълт вестник; дядото с бастуна, пътуващ до другия завършек на града за мляко; кифлата; модерното момче с брадата; люлинската батка; индивидът с книгата и слушалките…

Някои от тези видове хора биха могли да бъдат много неприятни и да превърнат десетминутното ви пътешестване в призрачен сън.

Ние постоянно се майтапим, возейки се в метрото и анализирайки пасажерите. Доста е занимателно! Опитайте и вие – пътуването минава по-бързо, забавлявайки се. Ето да вземем за пример, при ежедневните си пътувания ние сме открили, че множеството хората се отдалечават задоволително от мястото, от което са влезнали, в случай че вагонът не е цялостен. Или казано по различен метод – влизайки от едната врата, минава съвсем целия полупразен вагон, с цел да пристигна да се хване до теб, избутвайки те.

В този ред на мисли, ето и най-характерните персонажи в Софийското метро, с които желаеме или не, се сблъскваме всеки ден.

A post shared by Софийские номерные 81-717 (@nomernoi_sofia_metro)

1. Миризливецът

Мирилизвиците са на всички места, освен в метрото. В целия градски превоз, в магазина… Това е техният метод на живот и никой не може да ги убеди, че могат да се къпят, с изключение на в неделя или да внимават с чесъна, когато ще излизат. Доста постоянно тези хора могат да бъдат разпознати и по тяхната осанка или просто приближавайки. Моля, в случай че забележите подобен, следвайте следните наставления – отдалечете се и се установете допустимо най-далече от индивида.

2. Пенсионерът

Ама то това нещо не може да се опише с няколко фрази! Поведението му много постоянно е комично, само че занимателната част стопира там, където пътищата ви се пресекат. Пенсионерът е доста витален в преследването на вратата на влака и блъскането пред нея. Естествено, че на него не му пука по какъв начин ще слязат хората, значимото е той да се качи. След като е вътре, преглежда купето, до момента в който концентрира свободно място и стартира да бърза към него. Вече удовлетворен, само че със страдалческа физиономия, сяда. А по какъв начин му се скапва денят, в случай че не успее в тази си ежедневна задача!

Съвсем неотдавна редейки се на една опашка дочух следното определение: „ тези хора са такива, тъй като бяха учени постоянно да бъдат първи, във всичко. И те цялостен живот тичат, бутат се и се пререждат, тъй като това е част от техния метод на живот. ”

3. Ученикът

Освен предишното на България – пенсионерите, бъдещето на страна – учениците, държат да са постоянно седнали в метрото. Те много постоянно са шумни и невъзпитани, а в групичката постоянно има един-двама ядящи пица, картофки или снакс. Най-неприятното обаче са огромните им раници, постоянно на гърба.

4. Бързащият

Инстинктивно много хора, чувайки че идва трен, стартират да тичат още преди да са стигнали перона. Други пък са от постоянно закъсняващите и за тях е въпрос на живот и гибел да заловен този трен, с цел да съумеят да закъснеят единствено с 10 минути за работа. Трети – на стадния принцип тичат, тъй като и другите тичат. И не е градски мит историята, по какъв начин дядо с бастун блъснал младо момиче, което паднало по стълбите в метрото, тъй като бързал.

Хора, където и да отивате и колкото и да бързате, не забравяйте, че метрото може да бъде и рисково място. Мамка му, идващият трен идва след 3 минути.

5. Четящият

Той чете от телефон, таблет или книга. Стои си добродушно не пречи на никого, само че не желае и да бъде притесняван от никого.

A post shared by Софийские номерные 81-717 (@nomernoi_sofia_metro)

6. Неориентираният

Той не е от София или не пътува постоянно с метрото. Не знае накъде да тръгне и на кой трен да се качи. Доста постоянно при слизане прави крачка и застава пред вратата, оглеждайки се за вярната посока, правейки слизането на останалите съвсем невероятно.

7. Дишащият във врата ти

Едно от най-досадните неща, което може да ти се случи където и да е, е някой да ти навлиза в персоналното пространство. В метрото те застават прекомерно покрай теб, дишат въздуха ти, а най-страшно е, когато при слизане безусловно залепват за теб. Ти правиш крачка, опираш се във врата, те след теб. И към този момент няма мърдане – прекомерно близки сте си.

8. Модерният

С леко кисела физиономия, безценен парфюм и маркови облекла. Той знае кой е и за къде е тръгнал.

9. Столичанинът допълнително

В Софийското метро по едно и също време можеш да чуеш някои от известните международни езици и всички типове диалекти на българския език. Както не избираш с кого ще пътуваш в градския превоз, по този начин не избираш и къде да се родиш. Така говорещите меко стават част от пъстрата палитра от типични персонажи на метрото в столицата.

10. Показният гей

Както всичко показно и тук нещата са гротескни, когато се прекалява. В софийското метро можеш да срещнеш всевъзможни „ извънземни “, с очевидно неразбираема полова принадлежност.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР