Както наскоро Илон Мъск обяви, в близко бъдеще неговата социална

...
Както наскоро Илон Мъск обяви, в близко бъдеще неговата социална
Коментари Харесай

Twitter ще започне да плаща на собствениците на верифицирани акаунти за показване на реклами в техните отговори

Както неотдавна Илон Мъск разгласи, в близко бъдеще неговата обществена мрежа Twitter ще внедри нов метод за монетизиране на наличието. Верифицираните създатели на наличие ще стартират да получават пари за реклама в своите отговори – на първия стадий за задачата са отделени към 5 милиона $.

Мъск акцентира, че става дума точно за притежателите на верифицирани сметки и системата ще регистрира импресиите единствено на тези консуматори. Откакто Мъск закупи Twitter, компанията обезверено търси способи за генериране на нови доходи, защото редица рекламодатели напущат по политически и други аргументи.

Не е изключено, нововъведението да е обвързвано с идването на новия началник на Twitter – Линда Яккарино (Linda Yaccarino), която има богат опит в организирането на рекламния бизнес в NBCUniversal, където преди този момент е работила на управителни позиции.

През март Мъск сподели, че услугата печели 5-6 цента на всеки час, когато потребителят употребява платформата, и има капацитета да усили този индикатор до 15 цента или повече, посредством по-уместна и навременна реклама.

Междувременно, Twitter, дружно с Meta, YouTube и TikTok, може да попадне под контрола на регулаторите, откакто локалната група за отбрана на потребителите BEUC се оплака на Европейската комисия, че онлайн-платформите хипотетично разпространяват подвеждащи материали свързани с криптоактивите.

Днес американските регулатори съдят крипто-платформите като Coinbase и Binance, а също така миналогодишният срив на FTX провокира обща угриженост за равнището на сигурността на потребителите, работещи на пазара на криптоактиви като биткойн или Ether. Миналия месец Европейският съюз одобри първия в света повсеместен набор от правила за контролиране на обръщението към криптоактивите (MiCa). В жалбата си BEUC декларира, че продължението на демонстрацията на подвеждащи реклами за криптоактиви в обществените медийни платформи е нечестна комерсиална процедура, която може да аргументи съществени вреди на потребителите, в това число и загуба на обилни суми.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР