Както наскоро computerworld.bg писа, Netflix, Amazon и останалите доставчици на

...
Както наскоро computerworld.bg писа, Netflix, Amazon и останалите доставчици на
Коментари Харесай

ЕС прие закон за поне 30% европейско съдържание в стрийминг платформите

Както неотдавна computerworld.bg писа, Netflix, Amazon и останалите снабдители на наличие " по поръчка " ще би трябвало да подсигуряват, че минимум 30% от техните каталози ще показват продукция, създадена в Европа. Това условие се вкарва с новите правила на Европейски Съюз, контрактувани във вторник.



Европейските законотворци гласоподаваха за приемането на новите политики за модернизиране на законодателната рамка в региона на аудиовизуалните медии в ера, в която от ден на ден консуматори гледат телевизионни излъчвания, филми и всевъзможни видеоклипове онлайн “по заявка”, даже през мобилните си устройства.

Новото законодателство, което е допустимо след това да изисква от онлайн платформите да подкрепят финансирането на европейски филми и телевизионни излъчвания, би трябвало да бъде признато и от всяка една от страните членки. След това, страните ще имат към две години, с цел да транспонират европейското законодателство в националните си регламенти.

Някои от най-големите платформи към този момент оферират огромно количество европейско наличие, само че, все пак, ще трябват да усилят предлагането, с цел да изпълнят новите правила. Освен това, всички нови излъчвания и филми ще би трябвало да бъдат съчетани с европейски, с цел да се съблюдава равнището на квотите от 30%. Местното наличие ще би трябвало да бъде ситуирано на видно място в платформите в сходство с разпоредбите.

Към момента от Amazon и Netflix отхвърлят коментар.

Според самостоятелния медиен анализатор Паоло Пескато обаче това законодателство в последна сметка може да се окаже потребно за бизнеса. " В случая с музикалните творби, постоянно сме очевидци на значимостта на локалното наличие. Като се има поради фрагментацията на европейския пазар, сходно наличие несъмнено се търси”, разяснява той.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР