Както на всеки истински домашен купон, човек никога не знае

...
Както на всеки истински домашен купон, човек никога не знае
Коментари Харесай

На домашно парти, но през приложение: как се преодолява социалната дистанция

Както на всеки същински домакински ваучър, човек в никакъв случай не знае кого ще завари в кухнята - само че в приложението Houseparty, което до момента се смяташе за артикул за младежи, само че става все по-популярно в изискванията на обществена изолираност.

То разрешава на най-много осем души да бъдат в един и същи чат и да се причисляват без покана в диалозите на общи другари, както би било в случай че всичките консуматори са на едно и също събиране в къщата на някого.

Реклами няма, интерфейсът му е простоват, а притежател е Epic Games - компанията-майка на Fortnite. Според в. " Дейли мейл " даже херцогинята на Корнуол Камила го употребява, с цел да се чува с внуците си, до момента в който е изолирана в Балморал.

Приложението стана най-сваляното във Англия както за " Андроид ", по този начин и за " Епъл ", a данните на мониторинговата компания App Annie демонстрират, че английските му консуматори са се нараснали със 1120% през март спрямо февруари, написа в. " Гардиън ". Ръстът се дължи частично на метода, по който то подтиква потребителите да качат вътре телефонните си указатели и да търсят свои познати, които към този момент го употребяват. Това обаче значи, че контактите им в приложението са рискова комбинация от същински другари, бизнес познати и сътрудници.

Опасна, тъй като чатовете са обществени по дифолт (макар че има опция за заключването им) Някои консуматори към този момент се оплакват, че се сблъскват с някогашни интимни сътрудници или че шефовете им се включват в диалози късно вечер.

По-рано тази седмица пък се популяризира слух, че данните на потребителите са били хакнати. От компанията нарекоха това клеветническа акция и предложиха премия от 1 млн. $ на всеки, който може да потвърди, че е имало такава офанзива.

Но има една група хора, които може би са недоволни от нараствания интерес - юношите, които бяха първичната му публика. Сега обаче пространството им е цялостно с родители, които уреждат празненства с прителите си, и ненадейно могат да хвърлят око на това какво вършат децата им.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1392)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР