Както може би знаете, витамин D се набавя по естествен

...
Както може би знаете, витамин D се набавя по естествен
Коментари Харесай

3 ТРЕВОЖНИ симптома при недостиг на витамин D

Както може би знаете, витамин D се набира по натурален път най-добре през лятото, когато слънчевите лъчи са в съвсем непрестанен контакт с кожата ни. Е, по пътя на логиката, зимните месеци много постоянно водят до недостиг на този по този начин значим витамин. И въпреки че може да бъде открит в някои храни като яйца, масло, телешки черен дроб, съществена роля за неговият синтез играе слънцето. А ето кои са признаците, посредством които организмът ни споделя, че е пред сериозен недостиг.
1. Хронична изнемощялост и липса на сила
 Помага ли витамин D при ковид? Помага ли витамин D при ковид?
Това е несъмнено: витамин D играе значима роля при съвсем всички процеси в човешкия организъм. Когато наличието му в един милилитър кръ...
Когато равнищата на витамин Д станат сериозно ниски, мускулите изгубват своя тонус и даже обикновените придвижвания бързо водят до отмалялост. Сърцето също страда, въпреки всичко и то е мускул. Често хората отдават тези положения на „ есенна отмалялост ” или придвижване на възрастта, само че истината е, че даже едноседмичен банкет на витамин Д под формата на хранителна добавка би подобрила положението.
2. Хронична кашлица и чести настинки
Отслабеният имунитет и склонността към инфекции също са измежду първите признаци на дефицит на значимия витамин. Особено чести при недостиг на витамин Д са инфекциите на горни дихателни пътища, като бронхити и пневмонии. Ето за какво спомагателният му банкет се предлага по време на грипни епидемии и даже сега – по време на пандемията от ковид.
3. Депресия и неприятно въодушевление
 Над 80 на 100 от приетите в болница поради COVID-19 страдали от дефицит на витамин Д? Над 80 на 100 от приетите в болница поради COVID-19 страдали от дефицит на витамин Д?
Лекари от Испания са открили, че повече от 80 на 100 от пациентите, попаднали в една от лечебните заведения в град Сантандер с леки или тежки...
Ако бихте могли да идентифицирате настроението си като „ гръмоносен облак ”, то евентуално казусът се крие в незадоволителния синтез на този витамин. Не са изяснени точните механизми, само че е открито, че при множеството хора с меланхолия има недостиг. Ето за какво в скандинавските страни поради продължителните зими спомагателният банкет на витамин Д е съвсем религиозно занятие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР