Както може би сами сте забелязали – видеото става все

...
Както може би сами сте забелязали – видеото става все
Коментари Харесай

Гимбалът Hohem Buff - отлична сделка от Tomtop

Както може би сами сте забелязали – видеото става все по-значима част от интернет наличието, в това число и в нашия уебсайт. За снимането му, изключително при предаване онлайн, или при влогване, огромно значение има техниката, която се употребява
И до момента в който камерите, даже и на смарт телефоните, които използваме, към този момент са задоволителни, с цел да ви създадем съпричастни с някоя конференция, то стабилизацията към този момент е напълно друго нещо. От много време на пазара се оферират редица ръчни стабилизатори, които оферират снимане на равен кадър, даже до момента в който се движите (или се бутате в тълпата с другите публицисти в нашия случай).

Тук на помощ идват т.нар „ гимбал “ модели, които вземат решение множеството проблеми. Те в действителност са страхотни и в чисто професионално отношение за себе си от дълго време замислям покупката на нещо сходно. Така и не се решавах обаче по няколко аргументи. Сред основните бяха – безпричинно високата цена, както и това, че множеството модели, които харесвах досега бяха пластмасови.


Това обаче се трансформира – тъй като намерихме най-хубавото решение, изключително когато приказваме за съответствие цена/качество – триосовият ръчен стабилизатор на Hohem Buff.
Китайската компания, професионализирала се в произодството на стамбилизиращи системи от 2015-а предлага редица сполучливи артикули на пазара, предопределени за потребление със смарт телефони и GoPro камери, а магазинът TomTop има сега отлична промоция, която смъква цената на един прелестен модел с 44%.


Ето с какво разполагате в Hohem Buff в резюме:
Оптимална стабилизация – с помощта на потреблението на специфични логаритми, устройството предлага отлична стабилизация при правенето на фотоси и видео

Различни режими на снимане: Проследяване на обекти, Заключване в една позиция, Панорама

Бърза промяна на позицията на потребление – от хоризонатлна към отвесна – за смарт телефон

180°/360° Панорама – С натискането единствено на едно копче
Възможност за снимане под огромен ъгъл – Снимате умерено, без да се страхувате от изпускане от огромни и дребни ъгли

Zoom In/Out – доближаване и отдалечаване на сниманото, без да пипате телефона

Вграден
Bluetooth – За iOS & Android системи

Phone Compatibility – It works with phone within 6inch, max. payload 250g.
USB Зареждане
Висококачествена алуминиева сплав
Възможност за свързване 1/4″ винт –Лесно слагане на гимбъла върху стойка
Преносимост – Специална чантичка за носене


Споделяме с вас опитът си от потреблението на устройството, което през последните дни ни беше правилен сателит
То идва в много огромна кутия, в която както можем да разберем откакто я отворим, има всичко належащо. Вътре не е просто самото устройство, а цялостен комплект, включващ чантичка, в която да пренасяте гимбала, когато не го ползвате, кабел за зареждане, спомагателна противотежест, за която ще стане дума по-късно, указания, гаранция и батерия.

Вкарването на модела в работен режим лишава малко време, само че съгласно рекомендациите на производителите въпреки всичко взехме решение да заредим изцяло Buff, преди да стартираме да го използваме. Поставянето и е извънредно елементарно, а по-късно забравяте за нея, тъй като самият гимбал има microUSB порт, с който да зареждате непосредствено устройството.


Истината е, че откакто го заредите можете да започнете да го ползвате незабавно, без каквито и да било спомагателни настройки, само че откакто първата страст отмине, въпреки всичко можем да се насладим на много забавни детайлности, които производителите от Hohem са подготвили.
Едно от най-важните неща, които безспорно би трябвало да споделим е, че стикът идва със особено основано за него приложение, което можете да изтеглите, в случай че ще ползвате гимбала със смарт телефон. Има го разполагаем в Гугъл Play и в App Store,а работата с него е по-късно е супер лесна. То ще ви помогне доста, в случай че желаете да употребявате някои от функционалностите на модела като автоматизирано следене на даден обект, автоматизирано правене на панорамна фотография, приближение, както и редица режими, които можете да употребявате в разнообразни сюжети.

Без проблем обаче можете да ползвате гимбала и без да го закачате към самото приложение – по този начин ще употребявате главната му функционалност – стабилизация. Имате опция да го контролирате и от дребен джойстик,който можете да видите на фотосите. Позициониран е тъкмо под вашия палец и работата с него е доста комфортна. Така елементарно можете да въртите телефона или GoPro камерата си на 360 градуса, запазвайки плавното придвижване.
Единият метод да командвате стика е през самото приложение, стартирано на смарт телефон ви и обвързвано през Bluetooth, а другият е с натискане на копчетата върху ръкохватката
Всичко става с поредни натискания в разнообразни направления на джойстика и всичко се случва много интуитивно. За да ги научите в началото обаче е добре да прочетете деликатно инструкцията, където всички те са разказани.

Сценариите, в които можете да ползвате стабилизиращата стойка са доста, само че да речем до момента в който вървите той радикално трансформира нещата. Независимо какъв брой бързо се движите, картината остава приятна  за гледане. С малко повече процедура – безусловно няколко часа – се научавате да употребявате добре джойстика и елементарно да преминавате в другите режими, както и да въртите камерата – безпрепятствено и прелестно. Някои от фрагментите наподобяват все едно са снимани от дрон, а не от ходещ човек на речем.



Един от доста приятните моменти в използването на Hohem Buff е това, че когато не го употребявате той не ви пречи, не заема доста пространство и не тежи доста. Лесно можете да го поставите в чантата, която върви с него и да го извадите чак тогава, когато желаете да заснемете нещо до момента в който се движите.
Друго нещо, което е плюс за мен е лекотата на ръководство, с която Buff може да се гордее. Повечето от нещата се случват изцяло автоматизирано, а за вас остава само задачата да го държите по посока на действието
Някой от по-„advanced“ моделите имат прекалено много копчета, натискането им напълно умерено може да стане инцидентно, а това значително ги прави и по-тежки. Тук сходно нещо няма. Освен джойстика, който е доста комфортен за прилагане, разполагаем имате единствено един бутон и с това могат да се ръководят всички функционалности. Доста значимо, когато бързо би трябвало да започнеш да снимаш нещо, а въпреки всичко не искаш да гледаш събитията единствено през екрана на телефона, а просто искаш да запишеш нещо, до момента в който въпреки всичко то се случва и го гледаш – всичко става автоматизирано и без потребност от непотребни настройки.
В случая, най-малко за мен едно от значимите неща е и цената. Лично за мен е малко нелогично да дам за нещо сходно към една четвърт от цената на моя смарт телефон. С промоцията, която TomTop имат в момента  това не е по този начин – много добра договорка, в която купувате това прелестно устройство за 44% по-малко.
И на последно място едно от значимите неща. Можете да употребявате стойката на практика  с всички настоящи смарт телефони на пазара, както и с по-стари, като единственото условия е да не надвишават 6 инча. Става въпрос за модели като iPhone X/8 plus/8/7 plus/7/6s plus/6s/6 и други, като за по-тежките се прибавя специфична противотежест, включена в комплекта, която би трябвало да поставите, с цел да се балансира телефона – това може би е едно от най-сложните неща, които би трябвало да извършите, до момента в който ползвате модела.
А ето и цялостните спецификации на модела
Материал : Алуминиева сплав и пластмаса
Използване със смарт телефон : Подходящ за потребление за модели до 6 инча като iPhone X/8 plus/8/7 plus/7/6s plus/6s/6 и други.
Товар : Максимално 250g
Ъгъл на въртене : 360°
Работен волтаж : 3.2-5.0V
Време на работа : 5 hours
Време на зареждане : 2.5 hours
Батерия : 2600mAh 3.7V 9.62Wh (включена в комплекта)
Размер на ръкохватката : 9.3 * 2.4cm
Размер на поставката : 31.5 * 11.3 * 3.3cm
Тегло : 375g
Размер на кутията : 34.8 * 15.2 * 6.7cm
Тегло на кутията : 1117g
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР