Както може би и сами се досещате по името на

...
Както може би и сами се досещате по името на
Коментари Харесай

Как се грижим за козината на голдън ретривър

Както може би и сами се досещате по името на породата, голдън ретривърите са известни със своята златна четина, която дружно с това е много гъста и мека.

За да е постоянно красива и блестяща козината на голдън ретривърите, вие би трябвало постоянно да я решите и да я оформяте. Заедно с това тези кучета са известни с предаността си, положителния си темперамент и безрезервната си любов към стопанина.

Благодарение на тези си качества, както и красивия външен тип на животните, те постоянно се вземат за домашни любимци.

И по този начин, както към този момент разбрахте, грижата за козината на голдън ретривърите е доста значима. Ето и по какъв начин да вършиме това в няколко лесни стъпки:

1. Разрешете питомеца си от главата до петите. Отделете повече внимание на местата, където тя може да оплете и е по-гъста. Трябва да вършиме това не по-малко от веднъж седмично, а най-добре да е всеки ден.

 Голдън Ретривър

2. Премахнете деликатно оплетените места. Най-лесно и безболезнено за кучето ще извършите това, в случай че го извършите с ножичка. Ако обаче решите любимеца си всеки ден, тогава тези обстановки ще са доста редки.

3. Къпете кучето си с първокласен кучешки шампоан. По-добре е да употребявате тези артикули, които ще ви оказват помощ елементарно да разплетете козината на кучето им по-късно. За задачата просто насапунисайте козината им и деликатно измийте пяната. Избършете ги с хавлия и ги изсушете със сешоар, само че на ниска температура. Ако сега нямате опция да изкъпете любимеца ви, тогава можете да употребявате изсъхнал шампоан.

4. След като сте изкъпали четириногия си другар, деликатно го срешете. Така ще поддържате козината на голдън ретривъра мека, блестяща и красива. Ако ще го подстригвате леко, тогава можете да употребявате специфични филиращи ножици.

 Куче Голдън Ретривър

5. Винаги отделяйте внимание и на местата, където постоянно се оплита козината им, заради това че е по-дълга - към ушите, опашката, лапичките. Внимавайте да не нараните кучето и се старайте да вършиме това доста деликатно.

В края на хигиеничните грижи за породата голдън ретривър можете да почистите очите и ушите им. За задачата можете да употребявате памучни тампони, които да са напоени с минерално масло, само че внимавайте доста то да не попадне в очите на питомеца ви. Също по този начин е значимо постоянно да подрязвате ноктите на кучето.

Грижете се за вашето животно всеки ден и не подценявайте значимостта на хигиеничните привички при кучето. Само по този начин те ще са постоянно с блестяща четина, а и ще са ви признателни за старанието, което полагате за тях при оглеждането им.

Ако към момента нямате голдън ретривър и желаете да си вземете подобен, разгледайте нашите разгласи за гълдън ретривър.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР