Както миналия месец, така и сега шефът на Булгаргаз Николай

...
Както миналия месец, така и сега шефът на Булгаргаз Николай
Коментари Харесай

Цената на природния газ може да падне с нови 6.67% от май

Както предишния месец, по този начин и в този момент шефът на " Булгаргаз " Николай Павлов предвижда по-голямо от плануваното понижение на природния газ.

© Юлия Лазарова Още по-голямо от предстоящото досега намаляване на цената на природния газ предвидиха от " Булгаргаз ". Според тях цената на контролирания пазар може да се намали с 6.67% от 1 май. " Ако в края на април цените на пазара са още по-ниски, то нашето предложение ще бъде за още по-голямо понижение през идващия месец ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Николай Павлов. Той взе участие посредством онлайн връзка в днешното намерено съвещание на енергийния регулатор, на което се обсъждаха новите цени на природния газ.

Оконачтелните данни за борсовите показатели на газа и курса на $ ще бъдат входирани на 1 май рано сутринта, а окончателното решение на КЕВР се чака да излезе малко по-късно същия ден.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Засега плановете на комисията плануват цената на природния газ от 1 май да бъде 23.52 лева./МВтч (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Действащата цена за април е 25.20 лева./МВтч. В същото време обаче по европейските хъбове цената на прирония газ е доста по-ниска - към 12 лева./МВтч (TTF в Германия). Разбира се, това е цена без доставка до България и спомагателните такси.

На 1 април, след постигнатото месец по-рано спорзумение с " Газпром ", цената на доставяния от " Булгаргаз " природен газ бе понижена с 42.78%, а това се отрази и на парното, чиято цена падна приблизително с 22%. Сега се чака още веднъж да има и смяна в тарфите на топлофикациите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР