Както медията ни съобщи, детето, дошло с приятели от Владиславово

Както медията ни съобщи, детето, дошло с приятели от Владиславово ...

Водолази търсиха до мрак изчезналото момиче в морето на Централен плаж във Варна.


Както медията ни съобщи, детето, дошло с приятели от "Владиславово" на плаж вчера с група приятели. Около 16.30 часа плажуващи виждат, че момче и момиче бедстват в бурното море и веднага сигнализират спасителите. Момчето е извадено успешно, но момичето изчезва във водната стихия. За да преодолеят бурното вълнение, шестима спасители са се държали за ръце при търсенето на момичето. 

По-късно на плажа пристигнаха и близки на изчезналата девойка. От пресцентъра на полицията съобщиха, че  в издирването са се включили и служители на РДПБЗН - Варна.

Според информацията от пресцентъра на ОД МВР, сигнал за инцидента е постъпил около 17:30 часа. Съобщено е, че две непълнолетни деца са влезли във водата, въпреки червения флаг, като едно от тях не е успяло да излезе. Незабавно са предприети действия по издирването му.

Служители на РДПБЗН - Варна са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление - без резултат. С падането на вечерта, поради опасност за служителите на РДПБЗН - Варна, операцията е била прекратена.

При необходимост от съдействие в знешния ден, при поискване от компетентните служби, действията на водолазите ще продължат.

Източник: varna24.bg