Както и в международните дела, и природата има своя ред.

...
Както и в международните дела, и природата има своя ред.
Коментари Харесай

Канада срещу САЩ: Гмурец проби сърцето на белоглав орел

Както и в интернационалните каузи, и природата има своя ред. В съревнованието за оцеляване сред белоглавия орел, националния знак на Съединени американски щати и елементарния гмурец, който е изобразен на канадския $ , малко хора биха заложили на последния да излезе победител , написа БиБиСи

Но от време на време по-слабият се оказва от горната страна , както бе разкрито, когато орел бе открит мъртъв във водата покрай мъртво малко на гмурец в езерото Мейн .

При проучване се открива, че е погубен от пронизване в сърцето от човката на гмурец . Малките на гмурците са нормална плячка за орлите, които са страховити ловци.

Белоглавите орли са предпазени в Съединени американски щати и нормално останките им се изпращат непосредствено до Националното вместилище на орелите в Колорадо.

Престъпление в Съединени американски щати е да убиеш орел , да притежаваш орел или да притесняваш останките му, като се изключи специфични изключения, да вземем за пример при церемониите на индианците.

Но откакто видяха мъртво малко на гмурец толкоз покрай мъртвия орел , учените стартират да се чудят дали орел можеше да бъде погубен от ядосана майка гмурец в птичи еквивалент на Давид против Голиат .

Те изпратиха орела не в хранилището за орли, а в Националния център за здраве на дивата природа в Медисън, Уисконсин, където може да бъде прегледан от експерт по гмурци.

Там патолог открива, че орелът е починал от бързо намушкване в сърцето от това, което изглеждало е клюн на орел , а дребното на гмуреца има следи от нокти на орел , което демонстрира, че е хванато от орел.

Биологът Даниел Д`Аурия, която работи за департамента по вътрешно риболовство и дива природа в Мейн, показа новината в блога на департамента, отбелязвайки, че това е първият доказан случай на гмурец, убиващ орел .

" Кой би си помислил, че един гмурец ще има някакъв късмет против подобен мощен див звяр ", разяснява тя.

Canada v US: Loon stabs eagle through heart https://t.co/OPf28D1S0L
— BBC News (UK) (@BBCNews) May 23, 2020
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР