Както е тръгнало, тези консултации ще приключат около Коледа, каза

...
Както е тръгнало, тези консултации ще приключат около Коледа, каза
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Как да направим правителство, като повече от месец президентът не връчва мандат

Както е тръгнало, тези съвещания ще приключат към Коледа, сподели Свиленски

От БСП поискахме да бъде поета отговорност от министъра на външните работи Иван Демерджиев. Този трагичен инцидент е знак, който вижда обществото от неправилното и нереформирано ръководство на Министерство на вътрешните работи. Това означи депутатът от БСП Георги Свиленски в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Основният ангажимент на служебния кабинет беше да организира почтени избори и да обезпечи прехода сред две постоянни държавни управления и спокойствието на жителите. Реформите не се организират, чиновниците не са стимулирани – отговорността се носи от служебното държавно управление. За мен е малко безочливо държанието на министъра и изявлението „ никой не може да ми желае оставката с изключение на президента “. Много е комфортно на служебния кабинет да работи без държавно управление и без надзор, сподели още депутатът от БСП.

Как да създадем държавно управление като повече от месец президентът не връчва мандат. Радев кани през седмица по една партия на съвещания. Както е тръгнало, тези съвещания ще приключат към Коледа. Помолихме да внесат и бюджет и второ да стартират да връчват мандатите и да стартираме съвещания и да забележим може ли да съставим кабинет или не. В момента право да получат мандат имат ГЕРБ. Надявам се да намерят опция да създадат държавно управление. Ние сме декларирали ясно, че мандат на ГЕРБ няма да подкрепим, означи Свиленски.

Свиленски означи, че БСП вече е почнала диалог по политики през вчерашния ден с „ Продължаваме промяната “.

Отправихме предложения към всички партии, с цел да намерим най-малък консенсус за Бюджет 2023. Не бихме взели участие в държавно управление, което ще продължи модела, който докара страната за до това за две години да вършим пет пъти избори. Провеждаме тези срещи, с цел да може, в случай че мандатът бъде връчен на БСП, да знаем на каква база може да стъпим. Виждаме 95% покриване на програмата ни с тази на „ Продължаваме промяната “. Днес имаме среща и с ГЕРБ. Ако получим поддръжка ще имаме отговорност да кажем, че можем да поемем ръководство, уточни Свиленски.

По думите му, в случай че задачата да не се връчват мандатите е да работи Народното събрание, би трябвало да бъде импортиран план за бюджета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР