Както е казал авторът - разни хора, разни ерогенни зони.

...
Както е казал авторът - разни хора, разни ерогенни зони.
Коментари Харесай

Безопасен ли е за здравето аналният секс?

Както е споделил създателят - всякакви хора, всякакви ерогенни зони. За едни са гърдите, за други бедрата, за трети коремът, за четвърти анусът. Последният участник в този лист се слави с голям брой нервни окончания, които го вършат извънредно сензитивен. Оттам пък и много предразположен на външни внушения за наслаждение. От друга страна, точно тази му специфичност го прави и много неуместен за здравето ни. Този тип навлизане води след себе си някои физически неудобства и е най-рискованият от всичките форми на полова интензивност.

Анусът няма натурален лубрикант като вагината. Проникването може да раздра тъканта му, което разрешава на бактериите и вирусите да обхванат в кръвообращението. Това може да аргументи разпространението на венерически заболявания, включително и вируса на ХИВ. Рискът от заразяване с него е 30 пъти по-висок, в сравнение с при хора, които избират вагинално навлизане. Ако пък мъжът е притежател на папилома вируса, това също може да докара до скъсване на анусната тъкан, както и на карцином в тази област. Използването на лубрикант може да облекчи опцията от скъсване.

Тъканта навътре в ануса не е толкоз добре предпазена, в сравнение с външната му обвивка. Външността на ануса ни има пластове от мъртви кафези, които служат като защитна преграда против инфекции. Вътрешният пласт обаче не има такава защита, което го прави по-уязвим към скъсване и инфекции.

Анусът е основан да възпира изпражненията. Той е заобиколен от сфинктер - мускул, който наподобява на пръстен и който се стяга, откакто сме се изходили. Когато е стегнат, проникването може да е мъчително и мъчно. Честият анален секс може да разхлаби сфинктера, което ще направи задържането на фекалиите съвсем невероятно. Но в случай че въпреки всичко не може да се наситите на този тип назадничаво наслаждение, кегел упражненията оказват помощ при този проблем.

Анусът е цялостен с бактерии. Дори и двамата любовници да са изцяло здрави, в ануса има бактерии, които по принцип може да поразят дейния сътрудник. А практикуването на вагинален секс след анален може да докара до инфекции на влагалището и пикочния тракт.

Оралният анален секс също е много рисково занятие. Този, който доставя наслаждение с език на колегата си по този метод, е заплашен от херпис, хепатит, папилома вирус и други инфекции. Не е изключена и нежелана бременност, в случай че семенната течност се освободи наоколо до влагалището.

Възможно е кървене след анален секс поради съществуване на хемороиди или перфорация на дебелото черво.
-----
Процентът на дамите, които практикуват анален секс, варира сред 5 и 10.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР